AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİnovasyon

Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2016 Yayınlandı

Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2016 Yayınlandı

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı 2016 Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu en son faaliyette olan faktörleri, politikaları ve kurumları inceliyor. Ayrıca, kalkınma konusunda bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir ülkeye sunduğu Ağ Hazırlık Endeksi’ni de kamuoyuna sunuyor.

‘Dijital Ekonomide Yaratıcılık’ teması altında hazırlanan rapor süregelen yeniliklerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin rolü üzerine odaklanıyor. Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu’na göre Finlandiya, İsviçre, İsveç, İsrail, Singapur, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri bilgi ve iletişim teknolojileri, ekonomik kaynak yatırımları ve üretim oranına kadar incelendiğinde en çok dijital bilgi kullanan ilk 7 ülke içerisinde yer alıyor.

Ortalamaya baktığımızda bu grubun  Ağ Hazırlık Endeksi Raporu’nun zirvesinde yer almasının nedeni diğer gelişmiş ekonomilere göre ekonomisinin %33 daha gelişmiş olması ve %100 daha fazla büyüme göstermiş olmalarından kaynaklanıyor.

Bu rapor Dünya Ekonomik Forumu’nun dijital ekonomi ve toplum üzerindeki sistem girişimi aracılığıyla dijital teknoloji sorularına değinmek için uyguladığı geniş çabalarının bir parçasıdır. Bu girişimin amacı; ekonomik kalkınma ve sosyal gelişimin canlılığı kadar internetin doğru ve açık bir platformda şekillenmesine yardımcı olmaktır. Bunun yanı sıra girişim, küresel büyümeyi destekleyici ve kapsayıcı hale getirmek için de çalışmalar yürütmektedir.