AnasayfaGirişimcilikGıda

LIFE Girişimcilik Öyküleri – 5: İlosbutikpasta

LIFE Girişimcilik Öyküleri – 5: İlosbutikpasta

Asu Aksoy
Eğitmen

LIFE Projesi

IDEMA Kalkınma çalışanları yazıyor: Asu Aksoy, LIFE Projesi (Livelihoods Innovation through Food Entrepreneurship Project) katılımcılarından İlayda Arda’nın girişimcilik öyküsünü IDEMA Haber okuyucuları için yazdı.

İlayda Arda, LIFE programının dördüncü grup üyesidir. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Arda, Ataşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarında yaş pasta ve pastacı çıraklığı eğitimi almıştır. 

Arda, ilosbutikpasta Instagram hesabı üzerinden annesi Hilal Hanım ile birlikte sipariş üzerine butik pasta satışı yapmaktadır. Müşterilerin isteklerine göre pastayı tasarlamakta ve pastaların ev tadında olmasına dikkat ederek malzemelerini kaliteli ürünlerden seçmektedir.

LIFE Programı’nda aldığı eğitimlerle gıda ve özellikle pastacılık sektörü konusunda tecrübe kazanan Arda, sektöre yönelik ihtiyaçları da proje sayesinde değerlendirerek girişimini geliştirmiştir. Arda, LIFE Projesi kapsamında aldığı işletme kurma ve yönetme, hukuki süreçler gibi konularda mentorluk desteklerinin de önemli olduğunu belirtmiştir. LIFE Projesi’nde aldığı eğitimi tamamladıktan sonra annesi Hilal Hanım ile birlikte ‘LIFE Tohum Fon‘ ödülünü kazanan Arda, bu fonla ihtiyacı olan derin dondurucuyu satın almıştır. 

Arda, IDEMA Haber okuyucuları için LIFE Projesi hakkında şunları söyledi: “LIFE Projesi’ne katılmakla girişimimi hayata geçirmek için önemli bir adım atmış oldum. Programda bulunan diğer gıda girişimcileri ile birbirimizi destekleme ve farklı kültürlerden girişimcilerin yemeklerini tatma fırsatı buldum. Sokak festivalinde, gastro-diplomasi ve Demoday etkinliklerinde LIFE girişimcisi olarak ben de ürünlerimi tanıtma fırsatı yakaladım. Böylece daha geniş kitlelere ulaşabildim. LIFE Projesi, programa katılan tüm girişimcilere, kurduğu profesyonel test mutfağının kullanımına imkân sağlıyor. Böylece tüm denemelerimi profesyonel bir ortamda şefimiz ile birlikte yapma fırsatı buluyoruz. Ben de elde ettiğim deneyimler sonucunda reçetelerimi geliştirdim ve pasta yapım atölyeleri düzenlemeye başladım. Bunlar benim için önemli deneyimler oldu. Yarışmada aldığım ödül benim için çok büyük bir şans ve gururdu. Bu yarışmadan sonra özgüvenim arttı, sosyal medyada daha çok tanındım ve siparişlerim çok arttı. Yarışma ise benim için başka bir duyguydu. LIFE ekibine bizi destekledikleri için teşekkür ederim.”