AnasayfaEkolojiSürdürülebilirlik

Lüleburgaz Bisiklet Akademisi açılıyor

Lüleburgaz Bisiklet Akademisi açılıyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin hayata geçirdiği Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi halkı bisiklet ve motosiklet kullanımına teşvik etmeyi amaçlıyor. Şehrin yaşadığı trafik sorununa bir makro önlem olarak düşünülen Akademi ile hem çevresel sürdürülebilirlik ilkesi göz önüne alınmış hem de halkın daha temiz ve bilinçli ulaşım araçlarını tercih etmesi sağlanmış olacak.

İlçenin ulusal ve uluslararası bisiklet ve motosiklet sürücülerinin güzergahında olması nedeniyle sürücülerin konaklama ve diğer taleplerini karşılamak için planlanan Akademi yaklaşık 10 bin m2 lik alana kuruldu.

Akademinin Haziran 2017de açılması bekleniyor.

lule2

foto:luleburgaz-haber.com

Her yıl ‘arabasız’ günler

Öte yandan Lüleburgaz  Belediyesi tarafından, 2012-2016 stratejik  planı kapsamında SWOT analizinde belirtilen taşıt trafiğine alternatif ulaşım sistemlerinin hayata geçirilmemesi başlığı gündeme alındı. Bu kapsamda Belediye, özellikle bisiklet ve motosiklet kullanımını teşvik için her sene Eylül ayında Avrupada ‘hareketlilik haftası’ olarak kutlanan 16-22 Eylül tarihleri arasını, Arabasız Gün’ ilan edip, bugünler dahilinde kentin belirli caddelerini kapatılarak sadece bisiklet ve motosiklet kullanımına açıyor. Ayrıca 2014 yılında yapılan Lüleburgaz kent çekirdeğinin yayalaştırılması çalışması ile de kentin en önemli iki caddesi yayalaştırıldı ve buna ek olarak da bisiklet ve motosiklet için bölünmüş yol belirlendi.