AnasayfaSosyal KalkınmaKadın

Mama Cash’den kadın hakları konusunda çalışan grup ve inisiyatiflere hibe

Mama Cash’den kadın hakları konusunda çalışan grup ve inisiyatiflere hibe

Mama Cash Amsterdam’da kurulduğu 1983 yılından bu yana dünya çapında kadınlar ve translar için çalışan ve onlar tarafından yönetilen feminist ve kadın hakları odaklı organizasyon ve inisiyatifleri destekliyor.

Mama Cash, bu güne dek yaşadıkları toplumun dışında kalan ve çoğunlukla kaynaklara erişmek ve seslerini duyurmak için kısıtlı imkanları olan dezavantajlı kadın ve trans gruplara uluslararası fon sağlayan en büyük kurum olma özelliğini taşıyor. Kurum bu güne kadar daha küçük projelerin yanı sıra Peru’daki cinsel işçilerin haklarını, kırsal Kenya’daki kızların eğitimini, düşük gelirli Manila bölgesinin lezbiyen ve biseksüel kadın haklarını ve Pakistan’daki izole, militarize bölgelerdeki kadınlara yönelik arazi haklarını destekleyen büyük fonlar sağladı.

Türkiye’den de projelere açık olan Mama Cash 2017 hibe başvuruları 15 Mart-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılabilecek. Daha önce buradan fon almamış gruplar niyet mektupları ile başvurabilir. Sonuçlar 15 Haziran 2017 tarihinde bildirilecek.

Hibe başvurusunda bulunmak için gerekli kriterler:

  • Feminist perspektiften ve/veya kadın hakları perspektifinden çalışmak
  • Hedef grubu olan kadın veya translar tarafından yönetilmek (örneğin trans hakları konusu çalışılıyorsa topluluğun strateji, aktivite ve mali işleriyle ilgili kararları onlar vermeli)
  • Kadın veya trans haklarının öncelikli misyonları olması, yalnızca programlarının bir bir bölümünün odağında olmaması
  • Yapısal ve asıl bir dönüşüm için itkiye sahip olmak
  • Değinilmemiş meselelere odaklanmak olarak sıralanıyor.

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.