AnasayfaKentler ve Yerel KalkınmaKentsel Kalkınma

13. Kadir Has Ödülleri ‘kent çalışmaları’ alanında veriliyor

13. Kadir Has Ödülleri ‘kent çalışmaları’ alanında veriliyor

13. Kadir Has Ödülleri bu sene “Kent Çalışmaları ve Yeni Kentsel Oluşumlar” çerçevesinde yapılan çalışmalara veriliyor. Ödüller her yıl ilgili yönerge çerçevesinde, başarılı çalışmaları sebebiyle bir veya birden fazla kişi ya da kuruma “Başarı Ödülü” olarak veriliyor. Kadir Has Ödülleri’ne adaylar kendileri başvurabilecekleri gibi başkaları tarafından aday gösterilebiliyorlar. Değerlendirme Kurulu da aday önerebiliyor.

2017 yılı 13. Kadir Has Ödülü, Kent Çalışmaları ve Yeni Kentsel Oluşumlar alanında “Üstün Başarı Ödülü”nün yanı sıra “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” olarak verilecek. Bu yılki ödül miktarı Üstün Başarı Ödülü 50 bin TL ve Berat, Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü ise 25 bin TL ve Berat olarak açıklandı.

Başvuruların, T.C. Kadir Has Üniversitesi Genel Sekreterliği, Kadir Has Kampüsü, 34083 Cibali-İstanbul adresine 2 Mart 2017 Perşembe gününe kadar yapılması gerekiyor.

12. Kadir Has Ödülleri’nde geçen yıl “Doğa ve Yaşam Bilimlerinde Gelişmeler” alanında yapılan çalışmalar değerlendirilmişti. Bu değerlendireler sonucunda Massachusetts General Hospital BioMicroElectroMechanical Systems (BioMEMS) Resource Center ile Harvard Medical School Biomedical Engineering Research and Education Program for Physicians direktörlüğü görevlerini yürüten Prof. Dr. Mehmet Toner “Üstün Başarı Ödülü”ne, Rockefeller Üniversitesi öğretim üyesi ve Laboratory of Metabolic Regulation and Genetics direktörü Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy ise “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”ne layık görülmüştü.

 Detaylı bilgi için tıklayınız.