AnasayfaİnovasyonTeknoloji

Müzede Hackathon, 16- 17 Şubat’ta Sabancı Müzesi The Seed İstanbul’da

Müzede Hackathon, 16- 17 Şubat’ta Sabancı Müzesi The Seed İstanbul’da

Women in Games Türkiye, Sabancı Üniversitesi ve British Council iş birliği ile Sakıp Sabancı Müzesi The Seed İstanbul’da gerçekleşecek.

138 milyar dolarlık oyun sektöründe kadınların yenilikçi ve yaratıcı fikirleriyle yer almasını desteklemek amacıyla kurulan Women in Games Türkiye, dijital oyun endüstrisinde üretmek ve değer zincirine katkıda bulunmak için 18 yaş ve üzeri 50 genç kadını 16- 17 Şubat 2019 tarihlerinde düzenleyeceği yarışma ile bir araya getirmeyi hedefliyor.

24 saat boyunca sürmesi hedeflenen bu hackathonda yarışmacıların karakterlerini, eserlerini, tecrübelerini ve potansiyellerini sektör paydaşlarına duyurmaları için Sakıp Sabancı Müzesi sergilerinden esinlenerek oyunlarını tasarlamaları bekleniyor olacak.

Yazılım geliştiricileri, ara yüz tasarımcıları ve bilgisayar programcılarının, 5- 7 kişilik gruplar halinde bir araya gelerek 24 saat çalışacakları ve yeni bir proje geliştirecekleri hackathonda “Oyun Sanattır” teması ön plana çıkartılacak.

British Council’ın desteğiyle, Women in Games UK CEO’su Marie Claire Isaaman’ın açılış konuşmasını yapacağı “OYUN SANATTIR” temalı Müzede Hackathon’da, Gram Games’in CEO’su Mehmet Ecevit ve Apple Design Award gibi dünya çapında birçok ödül alan Indie Oyun Geliştiricisi Özgür Taşkın’ın da yer alacağı bir panel olacak. Ayrıca global oyun firmalarının temsilcileri de tecrübelerini iki gün boyunca katılımcılarla paylaşacak.

Başvuru Koşulları;

18 yaşından büyük öğrenciler (kadın) ve oyun sektöründe yer almak isteyen kadın girişimciler öz geçmişlerini 12 Şubat 2019 tarihine kadar wing@oyunder.org adresine göndererek Müzede Hackathon’a başvurularını yapabilirler.

Ödül Töreni

Ödül töreni ve müzede düzenlenecek konferans oyun dünyasına ilgi duyan bütün vatandaşların katılımına açık olacak.

Konferans ücretsizdir, katılım için kayıt zorunludur.

Son Başvuru Tarihi 12 Şubat 2019

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kaynak