AnasayfaKentler ve Yerel Kalkınma

Plankton Project Gençleri Öğrendiklerini Şehre Uyguluyor

Plankton Project Gençleri Öğrendiklerini Şehre Uyguluyor

Plankton Project, Türkiye’de şehir içindeki gereksinimleri karşılamak üzere üniversiteli gençler tarafından kuruldu.

Üniversiteli bir grup şehir bölge planlama ve mimarlık öğrencisi, öğrendiklerini şehirlerde uygulayarak ihtiyaç duyulan şehirsel ögeleri kamuya sunmak üzere Plankton Project’i kurdu.

Küçük ölçekte müdahalelerin yaratacağı büyük etkilere inanan Plankton Project ekibi bugüne kadar pek çok proje tamamladı: Durak Ovacık, Açık Şantiye Beyköy, Izgara Beyköy, Makara Moda ve Omurga Artuklu. Devam eden projeleri ise; Yurt Ovacık, Kap-Küp Ovacık, Baraka Yedikule, Gölge Seferihisar ve Duvar Seyyar.

Gençlerin yola çıkmalarını sağlayan soru ise “Biz üretiyoruz, paftada kalıyor. En son ne zaman gerçekten bu üretimi fiziksel bir şeye dönüştürdük?”. O sıralarda Ovacık Belediye Başkanı ile bir proje görüşmek üzere alana giden grup üyelerinden bir tanesi, Ovacık’ta otobüslerin bedava ancak durakların çok pahalı olduğunu ve halkın bu durakları beğenmediğini öğreniyor ve Başkana mimarlık öğrencileri olarak durak yapabileceklerini söylüyor. Buradan Durak Ovacık projesi doğuyor; ardından gelişen işbirliği ve ilişkiler ağı sayesinde birçok faydalı projeye de böylece imza atıyorlar.

durak-ovacik-project-plankton_idema

Haber: Selin Belce