AnasayfaGenel

Porto Riko, önümüzdeki yıl kömür yakmayı durduracak!

Porto Riko, önümüzdeki yıl kömür yakmayı durduracak!

Porto Riko, kömür yakan elektrik santrallerinin faaliyetini durduracak önergeyi tasarladı.

The Rising’e göre, Maria Kasırgası sonrasında olabildiğince çevre dostu bir şekilde Porto Riko’nun altyapısını yeniden inşa etmeyi planladığı bir oturumun işareti olarak, Porto Riko valisi Ricardo Roselló tarafından kısa süre önce imzalanan Porto Riko Enerji Kamu Politikası Yasası, 2050 yılına kadar yenilenemeyen enerji kaynaklarını tamamen terk etmek için yola koyuluyor.

Tasarıya göre, kömür yakan santraller 2020’ye kadar azaltılırken Porto Riko’daki diğer tüm kömür yakıtı ile çalışan şeyler 2028 yılına kadar ortadan kaldırılacak. Porto Riko, 2017 yılında enerjisinin yalnızca yüzde ikisini yenilenebilir kaynaklardan elde ederken, bu oranı 2025’te %40’a, 2050’de de %100’e ulaşacak.

Porto Rico’nun Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Birliği Başkanı Wilson, bu gezegenin herhangi bir yerinde gerçekleşen en hızlı şekilde yenilenebilir enerjiye geçiş olacağını söyledi. Bugün %2 olan bu oranı bundan beş yıl sonra %40’a çıkarmak, başta politik ve finansal durum olmak üzere, yenilenebilir enerji endüstrisinin karşılaştığı en büyük zorluk olacağı belirtiliyor.

Kaynak