AnasayfaGöç ve Mülteciler

Rio Olimpiyatların’da Mülteciler Takım Olarak Yarışacak

Rio Olimpiyatların’da Mülteciler Takım Olarak Yarışacak

#TeamRefugees

1896 yılından bu yana düzenlenen ve 200’den fazla milletten takımların katıldığı Olimpiyat Yaz ve Kış Oyunları  büyük başarılara ve rekorlara ev sahipliği yaptı. Bu yıl Ağustos ayında Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenecek olan olimpiyatlarda tarihte fark yaratacak bir uygulama getiriliyor.

Geçtiğimiz hafta Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 10 kişilik bir mülteci takımının Rio’daki olimpiyatlara “Olimpik Mülteci Atletler Takımı” olarak gireceğini duyurdu. Takım içersinde 2 Suriyeli yüzücü, iki Kongolu judocu, bir Etiyopyalı maratoncu ve 5 Güney Sudanlı orta mesafeli koşucu yer alıyor.

Birleşmiş illetler Mülteciler Sorumlusu Filippo Grandi yaptığı açıklamada : “Olimpiyatlara mültecilerin katılımı aileleri ve gelecekleri için yeni bir hayat kurmak isteyen tüm mülteciler için cesaretlendirici bir örnek teşkil ediyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tüm mülteciler ile omuz omuza duracak.” dedi.

UNHCR tarafından başlatılan bu proje resmi websitesinde mülteci takımındaki(#TeamRefugees)  tüm oyuncuların birer videosunun ve otobiyografisinin yer aldığı açıklamaları bulmak mümkün.