AnasayfaÇocukKültür - Sanat

Sanatla Çocuk Hakları Atölyesi

Sanatla Çocuk Hakları Atölyesi

Sanat Mahal, 8-12 yaş grubu çocuklar için sanat çalışmalarıyla çocuk haklarını öğrenecekleri atölye çalışmasını 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirecek.

Farklı sanat çalışmaları, organizasyon ve sergilerine ev sahipliği yapmak üzere Ekim 2015’te Bursa’da açılan Sanat Mahal, 23-24 Ocak 2016 tarihleri arasında, 8-12 yaş grubu çocukları için Sanatla Çocuk Hakları Atölyesi düzenliyor.

Çocuk odaklı bir pedagojik yaklaşım olan Reggio Emilia metodunun uygulanacağı atölyede, çocuğun interaktif öğrenimi gerçekleştirilecek. Yöntem olarak Reggio Emilia yaklaşımı ve grup çalışmaları kapsamında; Çocuk ve Hak Kavramları, Çocuk Hakları Sözleşmesini Anlama ve Çalışma, Herkes Farklı Herkes Eşit Çalışması, Müziğin Rengi, Resim ile öğrenme ve Stop Motion video çalışması başlıkları altında çocuklar iki gün boyunca hem eğlenecek, hem de toplum nezdinde sahip oldukları hakları öğrenecek.

Söz konusu atölyeyi, 2005 yılından bu yana Türkiye’nin pek çok kentinde çocuk çalışmaları yürüten Elif Kalan ve sanat eğitmeni Fırat Bingöl gerçekleştirecek.

sanatla-cocuk-haklari-atolye_idema