AnasayfaİnovasyonSu

Sisten içme suyu elde eden sistem “CloudFisher”

Sisten içme suyu elde eden sistem “CloudFisher”

Aqualonis şirketinin ürettiği CloudFisher olarak adlandırılan sistem sayesinde, yüksek oranda sis bulunan kuru, dağlık ve kıyı bölgelerdeki sisten içme suyu elde edildi. 

CloudFisher sistemi, yoğun sis bulunan bölgelerdeki sisin içindeki nemi süzerek yüz binlerce kişiye güvenli bir içme suyu tedarik etmeye yarıyor. Şiddetli rüzgarlara karşı dayanıklı ve kurulumu basit olan sistem aynı zamanda çok fazla bakım da gerektirmiyor. Bu sayede suya erişimi zor olan bölgelerde güvenli su üretilmesi için büyük bir kolaylık sağlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun yüksek kalitede su üretimi sayesinde sistem, hem içme suyu hem de tarım ve ormancılık alanlarında kullanılabilecek. CloudFisher, yağışın az olduğu ancak bulutların ve sisin bol olduğu dağlık ve kıyı bölgelerde kullanılması en pratik sistem. Üstelik kar amacı gütmeyen Aqualonis, sistemi sürekli geliştiriyor.

CloudFisher sistemi dünyadaki su kıtlığına tam bir çözüm olmayabilir, fakat iklim koşulları hızla değişirken olumsuz koşullardan etkilenen birçok bölge için büyük bir fırsat.

Kaynak