AnasayfaGenelSosyal Kalkınma

SODES 2017 yılı proje teklif çağrısına çıktı

SODES 2017 yılı proje teklif çağrısına çıktı

Kalkınma Bakanlığı’nın beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan Sosyal Destek Programı (SODES) 2017 için proje teklif çağrısı yapıldı. Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Doğu Anadolu Projesi illerinde uygulanacak olan SODES programının başvuru süreci  şöyle olacak:

Proje teklifleri internet sitesinden erişime açık olan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla, 16 Mart 2017 tarihine dek başvuru sahipleri tarafından valiliklere; 17 Nisan 2017 tarihine kadar ise Valilik Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra valilikler tarafından bakanlığa gönderilecek. 2017 yılında gerçekleştirilecek olan SODES uygulamalarında ’http://www.sodes.gov.tr’ adresinde yer alan 2017 Yılı SODES Uygulama Usul ve Esasları ile ekleri esas alınacak.

Detaylı bilgi ve başvuru linkleri için tıklayınız.

SODES nedir?

2008 yılında uygulanmaya başlanan Sosyal Destek Programı (SODES), dezavantajlı bölgelerin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla bu bölgelerdeki göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen bir sosyal kalkınma programıdır. SODES; istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında; yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen, uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiği insan odaklı ve proje temelli bir programdır.