AnasayfaGenelKültür - Sanat

Kültürel kalkınmaya yeni bir bakış : DasDas 

Kültürel kalkınmaya yeni bir bakış : DasDas 

Kültürel yerel kalkınmayı merkezine alan, müziği, tiyatroyu ve mutfağı aynı noktada buluşturan DasDas; 30 Mart’ta kapılarını sanatseverlere açıyor.

İş adamı Muzaffer Yıldırım, oyuncular Mert Fırat ve Didem Balçın ile müzisyenler Harun Tekin ve Koray Candemir’in öncülüğünde hayata geçirilen mekan, Mart ayında Batı Ataşehir’de kapılarını açacak!

“Sanat ve kültürel etkinliklere teşvik”

Dasdas, çocuk, genç ve yetişkin her yaştan insan; kendini özgürce ifade edebileceği resim, müzik, dans, edebiyat atölyeleriyle sanatın her alanından faydalanarak, hem eğleneceği hem de kendini adım adım keşfedebileceği yeni ve keyifli bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor. Ayrıca haftanın altı günü rock, caz ve bağımsız müziğin önde gelen isimlerini performans sahnesinde ağırlayacak.

Şubat ayında yayınlanan İKSV ‘Kültür Sanatta Katılımcı Yaklaşımlar’ raporuna göre Türkiye’nin %70’i hiçbir etkinliğe katılmıyorken, Dasdas sahne sanatlarıyla mutfak sanatlarını aynı çatı altında harmanlamayı, ziyaretçilerine keşfetmeyi, keyifli deneyimler yaşatmayı, lezzetli yemekler tattırmayı ve sanatla iç içe kaliteli vakit geçirtmeyi amaçlıyor.