AnasayfaSürdürülebilirlik

Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne Başvurular Başladı

Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne Başvurular Başladı

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından sürdürülebilirlik dönüşümünü yaygınlaştırmak amacıyla iş modellerinin ödüllendirildiği Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne başvurular başladı.

Sürdürülebilir İş Ödülleri, iş dünyasında yürütülen yenilikçi ve etkili uygulamaları örnek uygulamalar olarak görünür kılmak ve yeni ekonominin örnek lider kuruluşlarını öne çıkarmak amacıyla 2014 yılından itibaren düzenlenmektedir. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ödül törenine, proje ve tecrübe paylaşımına katılmak ve yeni sürdürülebilir iş modelleri geliştirmek için 19 Ağustos 2016 Cuma günü saat 17:00’a kadar başvurabilirsiniz.

Türkiye sınırları içerisinde tüzel kişiliğe sahip küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin sürdürülebilir iş modelleri kapsamında geliştirdikleri ve uygulamaya geçirdikleri projelerle başvurabilecekleri kategoriler şöyle:

Karbon ve Enerji Yönetimi, Su Yönetimi, Sosyal Etki Yönetimi, Sürdürülebilirlik İletişimi, İşbirliği, Tedarik Zinciri Yönetimi, Atık Yönetimi, Çeşitlilik ve Dâhil Etme, Yılın Startup’ı.

2015 yılında ödül alan projeler ve uygulayıcı kurumları ise şöyle:

Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde 7 Adımda Proaktif Enerji Ve Karbon Yönetim Sistemi-TOFAŞ, Su Yönetimi kategorisinde Geleceğe Yatırım: Su – BESLER GIDA, Sosyal Etki Yönetimi kategorisinde Gap-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri – PEPSİCO TÜRKİYE, Sürdürülebilirlik İletişimi kategorisinde Aile Çiftçiliği Bankacılığı: Tweet Köy Projesi – ŞEKERBANK, İşbirliği kategorisinde Gelecek Turizmde – Anadolu Efes, Tedarik Zinciri Yönetimi kategorisinde Tüm Değer Zincirinde Sürdürülebilirlik – UNİLEVER TÜRKİYE, Atık Yönetimi kategorisinde Atık Elektirkli Ve Elektronik Eşya (Aeee) Yönetimi – ARÇELİK, Çeşitlilik ve Dâhil Etme kategorisinde  Doğuya Ayçiçeği Doğuyor! – SUNAR GRUP-ELİTA GIDA.  

Başvuru hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu bağlantıya bakabilirsiniz.