AnasayfaİnovasyonGöç ve Mülteciler

Mülteci Sorunu İçin İnovatif Çözümler: SWITxBOARD

Mülteci Sorunu İçin İnovatif Çözümler: SWITxBOARD

Mülteci sorununa kalıcı ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla kurulan IPA | switxboard İnovasyon ve Planlama Ajansı mülteci kamplarını uzun süreli yaşam alanlarına dönüştürmek için teknoloji ve inovasyonu bir araya getiriyor. 

2050 yılında dünya nüfusunun 3’te 1’inin yasal olmayan yerleşme biçimleriyle dünyanın çeşitli yerlerinde konuşlanması bekleniyor. Bu kapsamda dünyanın ileri gelen insani yardım uzmanı ve Ürdün’deki Za’atari mülteci kampının yöneticisi 25 senelik tecrübe sahibi Kilian Kleinschmidt, mülteci kamplarına kalıcı, uzun süreli yaşam alanları olarak yaklaşıyor ve kurduğu IPA | switxboard ile mülteciler için yenilikçi çözümler arıyor.

Switxboard mültecilerin ihtiyaç, yetenek ve becerilerini gözeterek teknolojik, sosyal ve finansal alanlarında inovatif uygulamalar geliştiriyor. Katılımcı yaklaşımıyla geliştirdiği uygulamaların sürdürülebilir ve kendi kendine yetebilir olmalarını sağlayan switxboard, krizleri ilgili tüm tarafların lehine çözümlerle sonlandırıyor.

Geliştirilen uygulamalara örnek olarak 3D yazıcılarla protez üretimi laboratuarı olan FabLabs, insan kaçakçıları ve yasadışı göçü azaltmak üzere kurulan Refugees on Planes, mültecilerin yönetişim uygulamaları üstüne çalışan Refugee Open Cities ve mültecilerin yeni yerleştikleri toplumlara entegrasyonuna destek olan Nuvu School verilebilir.

IPA | switxboard’a destek olmak ve IPA | switxboard hakkında daha ayrıltılı bilgi için bu bağlantıya bakabilirsiniz.