AnasayfaSürdürülebilirlikKalkınma Hedefleri

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Fikirler Festivali Bonn’da düzenlenecek

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Fikirler Festivali Bonn’da düzenlenecek

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni 2030 yılına kadar karşılamak istiyorsak, uluslararası kalkınma fikirlerinde bir devrim gerekiyor. İşte bu yüzden Birleşmiş Milletler, Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında düzenlenen Küresel Fikirler Festivali 1-3 Mart tarihlerinde Almanya’nın Bonn kentinde yapılacak.

UNDP, Dünya Gıda Programı (WFP) ve Dünya Kaynak Enstitüsü (WRI) gibi gibi bir çok kuruluş öncülüğünde gerçekleşecek olan Küresel Fikirler Festival’inde yenilikçi ve dinamik yapıda bir çok farklı sektörden kurum birbirleriyle tanışma imkanı bulacak. Dünyanın ilk oynanabilir politika konferansı olacak festivalde, dünyanın önde gelen düşünürleri, politikacıları, sivil toplum kuruluşları, politika simülatörleri ve oyun uzmanları bir araya gelecek. Aynı zamanda sektörel ortaklıklar kurulması konusunda katılımcılara iş geliştirme olanakları sağlanacak.

3 gün boyunca sürecek festivalde çeşitli konferanslar, eleştirel düşünce paylaşma oturumları,  politika simülatörleri ve uzman oyun tasarımcıları tarafından oluşturulmuş interaktif teknolojiyi temel alan katılımcı oyunlar aracılığıyla gerçek zamanlı problem çözme gibi çok çeşitli etkinlikler yer alacak.

Festival takvimine ulaşmak için tıklayınız.