AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaSu

“Sürdürülebilir Kalkınma için Temiz Su ve Hijyen Hayati Önem Taşıyor.”

21 Ocak 2016 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği ve Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içerisindeki “Temiz Su ve Hijyen” konusu ile ilgili kapsamlı bir panel yapılması gerekliliği hakkında bir duyuru gerçekleştirdi.

Su, su kıtlığı ve suya güvenli erişim konularında dünya çapında büyük sorunların yaşandığı günümüzde yapılan duyuru oldukça önemli bir noktada durmaktadır. Duyuruda, su sorunları yaşamış ülkelerin konuyla ilgili daha iyi politikaların geliştirileceği de vurgulanmış durumdadır.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Su değerli bir kaynak, özellikle yeni belirlediğimiz Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmak için hayati önem taşıyor. Düzenlenecek olan bu panel ise bu konuda motivasyon sağlamak ve harekete geçmek için çok önemli.”

Panel, Mauritius ve Meksika Başkanlarının koordinasyonu ile yürütülecek. Panel’de, politika diyaloglarının halk temelinde oluşturulması ve finansal kaynakların hareketliliğin sağlanması ve güçlendirilmesi konularında çalışmalar yapılması planlanıyor.

Dünya Bankası başkanı Jim Yong Kim ise panel hakkında şunları söyledi: “Umarım bu panel tüm dünyada devletlerin ve hakların farkındalığını artırır ve bir şeyler için harekete geçmesini sağlar, böylece tüm bireylerin eşit bir şekilde suya erişimini güvenli hale getirebiliriz”