AnasayfaKültür - Sanat

Tarabya Kültür Akademisi’nden sanatçılar için burs çağrısı!

Tarabya Kültür Akademisi’nden sanatçılar için burs çağrısı!

Tarabya Kültür Akademisi 2011 yılında Almanya Federal Meclisi’nin girişimiyle kurulmuştur ve Türkiye ile Almanya arasında sanatsal alışverişi mümkün kılmaktadır. Beş yıl önce ilk bursiyerlerin yerleşmesinden bu yana altmışı aşkın üstün başarı elde etmiş sanatçı, Alman Büyükelçisi’nin Tarihi Yazlık Rezidansı’nın arazisinde projeleri üzerinde çalışmıştır. Bunlardan bazıları yazar Nino Haratischwili, fotoğrafçı Jim Rakete, oyun yazarı Marianna Salzmann, besteci Angelika Niescier, görsel sanatçı Nevin Aladağ‘dır.

13 Ocak 2019’dan itibaren Almanya’da ikamet edip çalışan, mimarlık, görsel sanatlar, sahne sanatları, tasarım, edebiyat, müzik, film, yayıncılık veya kültür teorisi bölümlerinin kültür sanat emekçileri ve sanatçı tandemleri bu açık çağrıya başvurabilirler. Bununla birlikte ilk defa sanatçılara kendi inisyatifleri ile bursa başvurma imkanı tanınmaktadır. Beş kişilik bağımsız bir jüri başvuruların sanatsal niteliğini değerlendirip, finale kalan bursiyerleri tespit edecektir. Yeni katılımların başlangıç tarihi 1 Ekim 2019’dir.

Bu duyuru itibariyle farklı disiplinlerden sanatçılar, Tarabya Kültür Akademisi’nde gerçekleşecek dört ile sekiz ay arası konaklamalı burs için başvurabilirler. Ekim 2019’den itibaren verilecek olan burslar, sanatçılara yaratım süreçleri için alan açmakta ve aynı zamanda bursiyerlerin Türk kültür camiası ağına katılımlarını sağlamakta. Başvuru süresi 16 Ocak 2019’da sona ermektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.