AnasayfaGirişimcilikTeknoloji

Teknoloji Girişimcilerine 200.000 TL Hibe Desteği Verilecek!

Teknoloji Girişimcilerine 200.000 TL Hibe Desteği Verilecek!

BİGG-Ege; Ege Teknopark, Ege Üniversitesi, nüvEGE Kuluçka Merkezi ve EÜ EBİLTEM-TTO’nun deneyim, yetkinlik ve altyapılarını bir araya getiren bir ön kuluçka programıdır.

Resmi arayüz kuruluşu olarak, TÜBİTAK’ın 200.000 tl’lik hibe desteği sağladığı Bireysel Genç Girişim programı ile bir startup kurmak isteyen girişimci adaylarına özel destek sağlar.

Başvuru Şartları

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı BİGGçağrısında belirtilen aşağıdaki nitelikleri taşıyan herkes programa başvurabilir:

1) Eğitim durumu şunlardan biri olmalı:
– Herhangi bir örgün öğretim (uzaktan eğitim ve açık öğretim OLMAYAN) lisans programından 1 yıl içerisinde mezun olabilecek öğrenci,
– Yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,
– Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden herhangi birini en çok 10 yıl önce almış kişi başvuru yapabilir.

2) Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında sermaye desteği almamış olma,

3) Başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almaması(şahıs şirketi dahil şirket hissesi olmaması)
Not: Başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması halinde, başvuru esnasında pasaport numarasını iletmesi gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.