AnasayfaYenilenebilir Enerji

Tesla’dan Porto Riko’daki çocuk hastanesine pil depolama alanı yardımı

Tesla’dan Porto Riko’daki çocuk hastanesine pil depolama alanı yardımı

Tesla’nın Porto Riko’daki çocuk hastanesine yardım için ürettiği panellerinin Powerwall bataryalarıyla elektrik depolaması sayesinde şehirdeki çocuk hastanesi bölgedeki sorunlu elektrik hatlarından bağımsız çalışmaya başladı.

Porto Riko’da yaşanan Maria kasırgası yüzünden binlerce kişi elektriksiz kalmıştı. Bunun üzerine Tesla’nın kurucusu Elon Musk, attığı bir tweet’le Porto Riko’nun enerji şebekesini yeniden inşa etmeye yardım edeceğini ima etmiş; bunun üzerine San Juan Valisi Ricardo Rosselló da bu konuya odaklanacağız diye belirtmişti. O günden bu yana, Maria Kasırgası’nda 90 milyar dolarlık zarara ulaşan bölge için enerji çözümleri bulmak adına çok sayıda şirket teklifte bulundu.

Ardından harekete geçen Tesla, Porto Riko’da yer alan bir çocuk hastanesine şirketinde üretilen Powerwall isimli pillerin kullanıldığı güneş ve enerji depolama projesini hayata geçirdi. Bu sayede bölgenin sorunlu elektrik sistemi yüzünden aksaklıklara maruz kalan hastane bu problemlerde kurtuldu. Ayrıca Musk, Porto Riko’daki yardım kuruluşlarına 250.000 dolar da bağışta bulundu.

Kaynak