AnasayfaTeknolojiUlaşım

Tesla Semi Tırları İçin En Büyük Sipariş UPS’ten Geldi

Tesla Semi Tırları İçin En Büyük Sipariş UPS’ten Geldi

United Parcel Service Inc. (UPS) dağıtım şirketi, alternatif yakıtlı araç filolarını genişlettiği için Tesla’nın ürettiği Semi elektrikli kamyonları için bugüne kadar verilen en büyük siparişi verdi. 

United Parcel Service Inc.(UPS) dağıtım şirketi, alternatif yakıtlı araç filolarını genişlettiği için Tesla’nın ürettiği Semi elektrikli kamyonları için bugüne kadar verilen en büyük siparişi verdi.

Tesla, nispeten düşük maliyetli dizel kamyonlarla rekabet edebilmek için uzun menzilli, yüksek kargo kapasitesine sahip, uygun fiyatlı, elektrikli bir tır yapılabileceğini söylüyor ve kamyonculuk topluluğunu ikna etmeye çalışıyor.

Tesla kamyonun 2019 yılına kadar üretimde olmasını beklediğini de açıkladı. Semi kamyonların her biri yaklaşık 200 bin dolarken toplam sipariş 25 milyon dolara mal olacak. Tesla Semi için Walmart, J.B. Hunt Transport ve Sysco Corp gibi büyük şirketlerden ön sipariş aldı.

UPS, aracın filosunda nasıl performans sergilemesi gerektiğini göstermek için Tesla’ya kamyonlarının gerçek dünya hatlarında nasıl hareket ettiğine dair veriler sunduğunu açıkladı. UPS’in üst düzey yöneticilerinden Scott Phillippi, Reuters’e verdiği demeçte, “Filomuz için herhangi bir teknolojide olduğu gibi, Tesla’nın da başarılı olabilecek bir konumda olduğundan emin olmak istiyoruz.” diye belirtti.

Phillippi, şirketin rotalarını hala belirlemediğini ancak Semi’lerin öncelikle ABD’de olacağını söyledi. Phillippi, “Yüksek beklentimiz var ve bunun iyi bir ürün olacağı konusunda oldukça iyimseriz, bu kurgunun çalışması için Tesla’dan sağlam bir destek alacağız”dedi. Ayrıca Tesla, şarj alt yapısı konusunda danışma ve destek de sağlayacak. UPS’in alternatif yakıt filosu halihazırda elektrik, doğalgaz, propan ve diğer geleneksel olmayan yakıtlarla çalışan kamyonları içermekteydi. Reuters’e göre, UPS siparişiyle birlikte Tesla’nın elinde en az 410 ön sipariş var.

Kaynak