AnasayfaGenelTeknoloji

Teyit.org’un Yeni Girişimi: Factory

Teyit.org’un Yeni Girişimi: Factory

Günümüzdeki bilgi kirliliğinin en az seviyeye indirilmesi için çalışan platform teyit.org, yeni girişimi Factory için başvuru süreçlerini başlattı.

Factory, farklı disiplinlerden katılımcıların yanlış bilgi sorununa inovasyon ve tasarım odaklı çözümler geliştirmek için bir araya geleceği bir ‘Design Sprint’ programıdır.

Google Ventures tarafından geliştirilen ve birçok girişimin ürün ve servis geliştirme süreçlerini hızlandırmak için kullandığı design sprint; problemi anlamlandırma, çözüm tasarlama, prototip geliştirme, faydalanıcı ile test etme süreçlerinin tümünü kapsayan bütünsel, yenilikçi bir yöntemdir.

Factory, internetteki yanlış bilgi sorununun çözümüne katkı sunmak isteyen;

  • Alanla ilgili ya da bu alanda kendisini geliştirmeye açık,
  • Disiplinler arası grup çalışmasına yatkın,
  • Seyahat engeli bulunmayan,
  • Medya, iletişim, yazılım, tasarım ve sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinden katılımcıların başvurularına açık olacak.

Problemlerin çözümleri için uzmanlarla bir araya gelecek katılımcıların doğrulama alanında inovasyon, teknoloji ve sosyal etki odaklı multidisipliner bir topluluğun parçası olması ve ortaya çıkabilecek çözümleri gerçek uygulamalara dönüştürme fırsatı elde etmesi amaçlanıyor.

Teyit.org, Factory katılımcılarına geliştirecekleri çözümlerin uygulamaya geçiş sürecinde veri sağlama, çözümleri gerçek kullanıcılarla buluşturma ve ekipleri ihtiyaçları doğrultusunda destek mekanizmalarına yönlendirme gibi konularda da  destekler sağlayacak.

Başvuru Tarihleri

Ankara/ 16 Ocak – 16 Şubat 2019

İstanbul/ 10 Mart – 10 Nisan 2019

Etkinlik Tarihleri

Ankara/ 9 – 10 Mart 2019

İstanbul/ 10 – 11 Mayıs 2019

Final

Ankara/ 15 Haziran 2019

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak