AnasayfaDezavantajlı GruplarAR-GE

Toyota, 2020 Yaz Olimpiyatları için özel aracını tanıttı!

Toyota, 2020 Yaz Olimpiyatları için özel aracını tanıttı!

Tokyo’da düzenlenecek olan 2020 Yaz Olimpiyatları, teknoloji ile birlikte insan sporunun başarısı için bir vitrin olarak görülüyor. Toyota, bunun için halka ve personele yardımcı olabilecek bir robot serisi tanıttı. Şirket, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar boyunca “e-Palette İnsan Taşımacılığı” ile sporcuları taşıyacağını belirtti.

İlk olarak Tüketici Elektroniği Fuarı 2018’de (CES) elektrikli batarya ile çalışacak e-Palette’leri kavramsal olarak tanıtan Toyota, 2020 Yaz Olimpiyatları’nda sporcuları taşımak ve görevli personelleri desteklemek amacıyla 20 özel sürüm modeli piyasaya sunacak.

Gelişimin lideri Takahiro Muta: “Ürünleri geliştirme sürecimizde, sporcuların özellikle de Paralimpik yarışmacıların; basit, rahat ve konforlu bir şekilde mobilite ihtiyaçlarını karşılamak için e-Palette’yi tasarladık.” ifadelerinde bulundu.

Bu özel tasarımın içinde yükselebilen oturma yerleri olacak. Böylece tekerlekli sandalye kullanıcıları ile aynı anda 7 yolcu taşıyabilecek. Geniş sürgülü kapıları, alçak zeminleri ve elektrikli rampaları bulunan tasarım; zemin, döşeme ve oturma yerleri açısından renk körlüğüne sahip kişilere yardımcı olması için farklı renklerle donatılmıştır. e-Palette’ler içerisinde bir güvenlik operatörüne sahip olacak ancak araç kameraları ve radar ışıkları, 3D haritalama ve kontrol yazılımını kullanan otomatik bir sürüş sistemi tarafından kontrol edilecek. Seviye 4 otomatikliği ile bu araç saatte 19 km hız yapabilecek.

Kaynak