AnasayfaDezavantajlı Gruplar

Türkiye’de Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık ve Şiddet Konferansı Ankara’da Düzenlenecek

Türkiye’de Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık ve Şiddet Konferansı Ankara’da Düzenlenecek

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği tarafından 17 Haziran 2016 tarihinde Ankara Midas Otel’de “Türkiye’de Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık ve Şiddet” başlığıyla bir konferans düzenlenecek. Konferans, ‘Transların genel insan hakları durumu’, ‘Transfobik ayrımcılık ve şiddet: deneyimler ve adalete erişim’ ve son olarak ‘Cinsiyet Geçiş Süreci:Yasal Sorunlar, Deneyimler ve Öneriler’ başlığını taşıyan üç bölümden oluşacak.

17 Haziran sabah 10:00’da Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nden Kemal Ördek, Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliğinden Phaedra Gwyn ve Açık Toplum Vakfı Ayşegül Şahinkaya tarafından yapılacak açılış konuşmalarıyla konferans başlayacak. Panellerde konuşmacı olarak yer alacak sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve avukatlar Türkiye’de trans bireylere uygulanan insan hakkı ihlallerini, şiddeti, ayrımcılığı ve cinsel sağlık konularını masaya yatıracaklar. Konuşmacılar arasında Türkiye’den ve yurtdışından alanında uzman pek çok isim yer alacak; örneğin: Krizstina Kolos-Orban (Transgender Europe Yönetim Kurulu Üyesi), Rozerin Seda Kip (Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Araştırmaları Derneği), Dr. Gülsüm Zuhal Kamış (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi) ve Av. Emrah Şahin (Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği)

Konferansa katılım ücretsizdir, katılım yapacak kişilerin ozge.gokpinar@kirmizisemsiye.org adresine mail atmaları gerekmektedir.