AnasayfaYenilenebilir EnerjiAkıllı Kentler

Malatya Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimine Başladı

Malatya Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimine Başladı

Geçtiğimiz yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 3 bin m2’lik Fotovoltaik panel kapasitesine sahip güneş enerji santrali elektrik üretimine başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı kontrolünde Trambüs Bakım İstasyonu çatısına kurulan güneş enerji santrali geçtiğimiz günlerde elektrik üretmeye başladı. 2015 yılında yapımına başlanan santral Trambüs bakım istasyonunun tüm elektriğini sağlamasının yanı sıra trambüs hattının bir kısmına da elektrik veriyor. Santralin yıllık enerji üretiminin ortalama 454 bin kW/h civarında olacağı tahmin ediliyor. Güneş enerjisi panelinden önce de Malatya Büyükşehir Belediyesi çevreci ve yenilenebilir elektrik üretimi uygulamalarına (Çöpgaz elektrik enerji santraliyle 2.3 megavat elektrik üretimi) imza atmıştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır şunları söyledi: “Yenilenebilir enerji üretimi bakımından, güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda da ciddi alışmalar gerçekleştirdik. Bunlardan ilkini Trambüs Bakım İstasyonunun çatısına kurduğumuz santral ile gerçekleştirmiş olduk. Bundan sonraki hedefimiz Şehir Mezarlığı ile yine başka bir alanda, daha da büyük yeni güneş enerji santrallerini kurmaktır”