AnasayfaGenelEkoloji

Türkiye’de gönüllü olarak yer alabileceğiniz kurumlar nelerdir?

Türkiye’de gönüllü olarak yer alabileceğiniz kurumlar nelerdir?

Gönüllülük, bireylerin toplumsal sorumluluk anlayışıyla, bir karşılık gözetmeksizin bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kaynaklarını kendi özgür iradeleriyle bir amaç doğrultusunda kullanmasıdır.

İşte Türkiye’de gönüllü olarak yer alabileceğiniz bazı kurumlar;

LÖSEV– Lösemili Çocuklar Vakfı

maxresdefault

LÖSEV, lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanısıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir.

TOG – Toplum Gönüllüleri

download

Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenmekte, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmektedir.

TEMA – Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı

download

TEMA’nın hedefi öncelikle ulusumuza, onun temsilcilerine, siyasal partilere ve hükümetlere, resmi ve özel kuruluşlara, eğitim kurumlarına, basın yayın organlarına, toprak erozyonunun nedenlerini, vahim sonuçlarını ve ülkemizin çöl olma tehlikesini anlatmaktır.

Genç TEMA ile vakıf, üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü örgütlenme ile  gençlerin; yaşadıkları çevrenin sorunlarına duyarlı, sorunların çözümünde aktif rol almak için gönüllü çalışmalar gerçekleştiren, ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

İhtiyaç Haritası

ih_logo_mavi

İhtiyacharitasi.org farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platformdur. İhtiyaçların karşılanmasının yanı sıra farklı konularda destek sahibi kurumların ve kişilerin de kullanabildiği bu platform Türkiye’nin her yerinden kullanılabilmektedir.

İhtiyaç Haritası’nın gönüllü ol kısmı İhtiyaç Haritası’nda yer alan projelerde ve ihtiyaçların karşılanması sürecinde gönüllü olmak isteyen kişilerin dahil olabildiği bir bölüm. İhtiyaç Haritası’nda Gönüllü Ol kısmına bilgilerinizi girerek çalışmalarda aktif olarak yer alabilirsiniz.

Hayat Sende Derneği Gençlik Akademisi

logo2012

Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, 2007 yılında devlet korumasında yetişen bir grup idealist genç tarafından kuruldu. Derneğimiz, Sabancı Vakfı tarafından iki kez Fark Yaratan seçilmiş, Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülünü almıştır. JCI tarafından Senato Özel Ödülü verilen Hayat Sende, Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından da Yılın Sivil Toplum Kuruluşu seçilmiştir.Dünyanın en büyük sosyal girişimcilik ağı Ashoka Vakfı tarafından desteklenmektedir.

Hayat Sende, devlet korumasında kalan ve devlet korumasından ayrılan çocuk ve gençlerin haklarına sahip çıkmak, yaşadıkları sorunlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve bu bireylerin hayata entegrasyon süreçlerinde onlara yardımcı olmak için koruma altında yetişmiş gençlerce kurulmuştur. Hayat Sende’ nin bugün ulaşmak istediği hedef her çocuğun aile ortamında büyüdüğü ve hayata eşit,güçlü ve ayrımcılığa uğramadan atıldığı bir dünyadır.

TEV– Türk Eğitim Vakfı

download

Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek, ülkemize ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemektir.

TEV gönüllü adayları kendi bilgi, beceri, tecrübe ve uzmanlıkları doğrultusunda Vakfımıza destek olabilecekleri gibi, aşağıda yer alan ana çalışma alanları için de gönüllü olabilirler.

AIESEC– Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği

download

AIESEC, Üüniversite öğrencileri ve mezunlar için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanları sunan, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarını farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturan dünyanın en büyük gençlik organizasyonudur.

AIESEC’de gönüllü olarak Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkı sağlayan uluslararası en büyük program ile farklı bir ülkede gönüllü olarak 6-8 hafta süren projelere katılım göstererek kişisel gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.