AnasayfaEkoloji, İklim-Kırsal KalkınmaKentler ve Yerel Kalkınma

Türkiye’nin Hava Kalitesi “İyi-Orta” Düzeyde

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilindeki 195 noktada yapılan hava kalitesi ölçüm sonuçlarına göre Türkiye’nin havası “iyi-orta” seviyesinde yer aldı.

Bakanlık tarafından yapılan ölçümlerde havadaki partiküller, azot oksit miktarı ve karbonmonoksit gibi değerler göz önünde bulundurularak, hava kalitesinin değerlendirmesi gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin en kirli havası Edirne’nin Keşan İlçesi’nde bulunuyor ve Keşan’ın havası “tehlikeli” sınıfında yer alıyor. Bakanlık, Keşan’ın havasının kaliteli hale gelmesi için doğalgaza geçilmesi önerisinde bulundu.

Bakanlık’ın ölçümleri arasında yer alan İstanbul’un havası genellikle “iyi-orta” kalitede değerlendiriliyor fakat İstanbul’un Yenibosna İlçesi’ndeki hava kalitesi “iyi-orta” seviyesinden daha kötü durumda bulunuyor. Öte yandan, Kadıköy ve Esenler’in havası da “hassas” seviyede gösteriliyor. Başkent Ankara’nın hava kalitesi “orta” düzeyde yer aldı. Türkiye’nin bir başka önemli şehri olan İzmir’in bazı ilçelerinde hava “orta” kalitede görülürken, Güzelyalı ve Alsancak İlçeleri’nin havası “temiz” kategorisinde yer aldı.