AnasayfaGenelSürdürülebilirlik

Türkiye’nin iyilik odaklı ilk müzik festivali Festtogether, bu yıl dijital olarak düzenlendi!

Türkiye’nin iyilik odaklı ilk müzik festivali Festtogether, bu yıl dijital olarak düzenlendi!

2019’da “Eğlen, İz Bırakma!” mottosuyla yola çıkan sosyal fayda temelli sürdürülebilir müzik festivali olan Festtogether, bu sene COVID-19 nedeniyle yaşadığımız zor süreçte nefes olmaya evlerimize geldi. 9 Mayıs 2020 dayanışmanın, iyiliğin ve eğlencenin tarihi oldu!

Sertap Erener
Sol Görsel: Mert Fırat Aktör – UNDP İyi Niyet Elçisi Orta Görsel: Gökhan Özoğuz – Athena Sağ Görsel: Hakan Özoğuz – Athena

Festtogether Türkiye’nin İlk Dijital Festivali

Sosyal fayda temelli sürdürülebilir müzik festivali Festtogether, Youtube Türkiye ve NetdMüzik kanallarında 9 Mayıs’ta gün boyu yayındaydı. Yaklaşık 9 milyona ulaşan görünüteleme sayısı ile Cumartesi günü sabah 10:00’da başlayan festival gece 01:30’a kadar aralıksız sürdü. Panellerden, konserlere, spordan sohbete birçok etkinlik yer alıyordu. Eğlenirken kimseyi atlamadan herkese dokunmaya çalışan festival sağır ve kör bireylerin takip edebileceği şekilde hazırlandı. Festivale 50’nin üzerinde sanatçı, panelist, akademisyen sahne alarak destek verdi.


Mehmet Sarıca Burcu Gündüz Maşalacı, Tarık Altun, Ahmet Türker, Mert Tinik, Hande Tibuk, Erden Timur, Murat Çitilgülü, Sema Genel Karaosmanoğlu.

Peki Neden?

Festtogether, sanatçıları ve sivil toplum kuruluşlarını iyilik odağında topladı. Pandemi döneminde bildiğimiz gibi şimdiye kadar ihtiyaç sahibi olmayanlar da ihtiyaç sahibi olabilecek duruma geldi. Kimseyi ayırmadığını gösteren virüs ile herkesin mücadelesinin eşit olmadığını gördük. Tam bu noktada Covid-19 Salgını sonrasında ortaya çıkan;

-Sağlık ve hijyen ihtiyaçlarına,

-Uzaktan eğitim için öğrencilerin bilgisayar ihtiyaçlarına,

-Tiyatro emekçilerinin ihtiyaçlarına,

-Müzik emekçilerinin ihtiyaçlarına,

destek olabilmek adına Festtogether ailesi büyüdü. İhtiyaç Haritası aracılığıyla bu destekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Festival 1 Gün İyilik Her gün!

Festival sona ermiş olsa da destek vermek isteyenler için geç değil. Destek hedefinin % 80’ine ulaşıldı bu sayede 343791 ihtiyaç, destekçiler  tarafından karşılandı. %100’e ulaşmak ise hala mümkün. Bunun için Festtogether Destekol sayfasından desteklerin son durumunu takip edebilirsiniz.

Nasıl Destek Olurum?

Festtogether hatıra biletlerini almak için;

“EVDEN” yazıp 7979’a SMS yollayabilir (her bir mesaj 10 TL); veya www.mobilet.com’daki istediğiniz kategoriyi seçip destek olabilirsiniz.

Festtogether Destek Ol sayfasından dilediğiniz miktarı seçerek veya BİRLİKTEKART alarak destekte bulunabilirsiniz.