AnasayfaGenelSürdürülebilir Kalkınma

Türkiye’nin “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Etki Hızlandırıcısı’nın” 2. aşaması Bangladeş ve Uganda’da başladı.

Türkiye’nin  “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Etki Hızlandırıcısı’nın” 2. aşaması Bangladeş ve Uganda’da başladı.

SDGia – Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ( UN Sustainable Development Goals Impact Accelerator ) yoksulluğu sona erdirmek, gezegeni korumak ve tüm insanların 2030 yılına kadar barış ve refahın tadını çıkarmasını sağlamak için evrensel bir eylem çağrısıdır. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’da son 5 yıldır, Türkiye’de Sürdürülebilir Kalkınma amacı uygulama planı geliştirmek için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile yoğun bir iş birliği yapmaktadır. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, UNDP Türkiye ve Birleşmiş Milletler teknoloji Bankası, Bangladeş ve Uganda devlet kurumlarının desteğiyle 2020 girişimini başlattı. Yeni zorluk alanları Uganda için dijital tarım ve Bangladeş için finansal katılım olacak. 

Ankara, 2019 yılında başarıyla başlatılan pilot programının ardından, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Etki Hızlandırıcı( Impact Accelerator) ortakları, Bangladeş ve Uganda’yı, bu ülkelerdeki düşük gelirli grupların karşılaştığı zorluklarla başa çıkmak için yenilikçi çözümler sunabilecek etki girişimcilerini güçlendirebilecek  ikinci programı için ortak olarak tanımlamıştı. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Etki Hızlandırıcı (SDG Impact Accelerator) programının ikinci aşaması için, Bangladeş ve Uganda’da sırasıyla finansal içerme ve dijital tarım olarak seçilen alanlarda çalışmalar yapanlara destek verilecek. Proje, Bangladeş, Uganda ve Türkiye’de inovasyon ve girişimcilik ekosistemleri arasında ortaklıkların kurulmasına katkıda bulunmayı ve bu ülkelerdeki iç kapasiteleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

Uganda’da “Dijital Tarım” konu başlığında , sürekli  büyüyen nüfusu beslemek için baskılara maruz kalan çiftçiler , iklim değişikliği, uluslararası ticareti etkileyen ve zorluklara yol açan pandemiyle ilgili bir konularda teknolojinin desteklediği, modern ve sürdürülebilir, Bangladeş’te ise “Finansal İçerme” konu başlığında, az gelişmiş ülkelerdeki temel finansal hizmetlere erişememe gibi konular için çözüm sunan herhangi bir teknoloji, hizmet veya ürün üzerinde çalışıyorsanız, 2020 çağrılarına başvurabilirsiniz.

Detaylar ve Çağrı’ya başvurmak için : https://www.sdgia.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: