AnasayfaKültürel Kalkınma

UCLG İkinci Kültür Zirvesi, Güney Kore’nin Jeju Adası’nda gerçekleştirildi

UCLG İkinci Kültür Zirvesi, Güney Kore’nin Jeju Adası’nda gerçekleştirildi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın (UCLG) Kültür Zirvesi, “Sürdürülebilir Şehirlerde Kültür için Taahhütler ve Eylemler” temasıyla 10-13 Mayıs tarihleri arasında Güney Kore’nin Jeju Adası’nda gerçekleştirildi.

UCLG Kültür Zirvesi, kültür ve sürdürülebilirlik hakkındaki programların etkin bir şekilde uygulanmasında kararlı olan tüm belediyeler, yerel yönetimler  ve diğer paydaşlar açısından küresel düzeydeki ana buluşma noktasıdır.

“Sürdürülebilir Şehirlerde Kültür için Taahhütler ve Eylemler” temalı ikinci UCLG Kültür Zirvesi, 160’tan fazla belediye, yerel yönetim, uluslararası uzman, sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve temel paydaş, sürdürülebilir şehirlerde kültürel politikalar alanından kişilere ev sahipliği yaptı.

UCLG Kültür Komitesi’nin 14. Toplantısına da ev sahipliği yaparken  zirveye 500 civarında kişi katılım gösterdi. Toplantı’da 2016’da gerçekleştirilen faaliyetlerin raporu ile 2017 faaliyet programı komite onayına sunuldu.

Kültür alanında son gelişmeler 2015 yılında BM tarafından öne sürülen 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ve ardından 2016 yılında Habitat III Konferansı ile kabul edilen Yeni Kentsel Gündem ve  Ekim 2016’da onaylanan Dünya Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi Tebliği’ni içermektedir. Bu kapsamda UCLG İkinci Kültür Zirvesi’nin uluslararası kültür, şehirler ve sürdürülebilir kalkınma bağıntısına verdikleri önemi artırması beklenmektedir.

Kaynak