AnasayfaEtik, Şeffaflık, Hesapverebilirlik

Uluslararası Şeffaflık Derneği – 2016 Şeffaflık Ödülleri*

Uluslararası Şeffaflık Derneği – 2016 Şeffaflık Ödülleri*

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 2016 Şeffaflık Ödülleri; yolsuzluğa karşı mücadeleye ilişkin yönelik çabaların desteklenmesi, şeffaflık, dürüstlük ve hesapverebilirliği yerleştirmeye yönelik bireysel ya da kurumsal eylem ve girişimlerin teşvik edilmesi amacıyla verilecek. Yolsuzlukla mücadeleye karşı katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlardan gelecek başvuruların değerlendirmeye alınacağı 2016 Şeffaflık Ödülleri, 1 Kasım 2016 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek başvuruları bekliyor.

2016 Şeffaflık Ödülleri için bireysel ya da kurumsal düzeyde eylem ve çabalarıyla şeffaflık, dürüstlük ve hesapverilebilirlik anlamında çalışma ya da uygulamalara imza atmış, yolsuzlukla açık mücadelesinde fark yaratan kişi ve kurumlardan, ödüle hak kazanmak için gelecek başvurular değerlendirecek. Şeffaflık Ödülleri ; Kurumsal, Yurttaş ve Medya olmak üzere 3 ayrı kategori başlığı altında değerlendirilecek olup ödüller 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü verilecek.

*Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International – TI) 2000 yılından itibaren her yıl Integrity Awards – Dürüstlük Ödülleri’ni, yolsuzluğa karşı mücadele veren dünyanın her yerinden bireyleri (yurttaş, gazeteci, kamu personeli, devlet adamı, sivil toplum lideri vb.), kurumları onurlandırmak ve çabalarının tanınmasını sağlamak için vermektedir. Bu yıl ikincisi verilecek olan Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin Şeffaflık Ödülü’nün finansal bir karşılığı olmamakla birlikte, kazananlar, TI’ın bu uluslararası ödülüne Türkiye ülke kolu adaylarından olmak üzere gösterilebileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için