AnasayfaTeknoloji ve Kalkınma

Dünyadaki Kablosuz İnternet Ağı En Çok Nerede?

Dünyadaki Kablosuz İnternet Ağı En Çok Nerede?

Kablosuz internet ağının gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiği bugünlerde kullanıcılardan alınan verilere göre Kuzey Amerika ve Avrupa dünyanın geri kalanından daha çok internet ağına sahip.

150.000 den fazla kullanıcısı olan ABD merkezli internet şirketi WiGLE, kendi erişim sistemini kullanarak 236 milyon kablosuz bağlantıyı tanımladı.

Tanımlanan bilgilere göre 50 milyondan fazla kablosuz internet ağı ile Amerika dünyanın en yüksek kablosuz internet ağına sahip olan olan ülke olarak ilk sırada yer alıyor. 9 milyon kablosuz ağa sahip olan Almanya ise ikinci sırada yer alıyor.

ABD içerisindeyse 6 milyon kablosuz internet alanıyla Kaliforniya en yüksek kablosuz internet ağına sahip ve ardından Teksas geliyor. Amerika’da Doğu Yakası ve New York, 2 milyon kablosuz ağ ile Avustralya’daki tüm ağlardan daha fazla kablosuz internet kullanıyor.

Aşağıdaki haritaya göre ABD’de ki kablosuz internet ağlarının metropol alanlardaki yoğunluğu kırsal alanlardaki yoğunlukla çelişiyor.

resim-1

Rotten Wi-Fi şirketi, 184 ülke arasında yapılan araştırmada en iyi kamu kablosuz internet ağına sahip olan ülkeleri kullanıcı yorumlarıyla belirlenen hız ve kalite gibi hizmetlerin sunulmasına göre listeledi.

İnternet hızı ve kalitesi açısından yapılan bu araştırmada Avrupa, listeye yoğun oranda hükmederken dünyanın en iyi internet şirketlerinin bulunduğu ve en yüksek oranda küresel Wi-Fi ağına sahip olan ABD listede ilk 20 içerisine bile giremedi. Pasifik Asya milli gelirinin %16’sını internete harcayarak listede büyük bir sıçrama gösterirken, Afrika listede en geride yer aldı.

resim-2