AnasayfaEkoloji, İklim-Kırsal KalkınmaKüresel Isınma

Yeşil Ofise Geçerek Doğayı Koruyun

Yeşil Ofise Geçerek Doğayı Koruyun

WWF, insanlığın doğal kaynaklar üzerindeki kötü etkilerini, Ekolojik Ayak İzi’ni azaltmak için Yeşil Ofis’i geliştirdi ve uygulamaya koydu.

WWF-Türkiye (World Wildlife Fund – Doğal Hayatı Koruma Vakfı), şirketleri Green Office (Yeşil Ofis) Programı’na katılmaya teşvik ediyor. Bu program sayesinde şirketler, kaynakları en verimli şekilde kullanarak doğa üzerindeki baskıyı azaltıyor.

Söz konusu program; karbon emisyonu, yenilenebilir kaynaklar ve doğal kaynakların bilinçli kullanımına, enerji tasarrufuna ve bu yönde yaşam tarzının değiştirilmesine yardımcı olarak doğa ve çevre konularında farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Yeşil Ofis Programı’yla ofis çalışanları çevre dostu tercihler yapıyor, böylece hem kurumsal hem de bireysel olarak sürdürülebilir kullanıma katkı sağlanıyor.

Yeşil Ofis olmak için öncelikle WWF-Türkiye ile kurum sözleşme imzalanıyor, ardından Yeşil Ofis Değerlendirme Formu dolduruluyor ve ofiste yapılacak iyileştirmeler belirleniyor. Toplamda on adımdan oluşan bir prosedür sonucunda ise Yeşil Ofis Diploması ediniliyor.

Yeşil Ofis’lerden bazı örnekler şu şekilde: AXA Sigorta Genel Müdürlüğü, BNP Paribas, Boyner, Dünya Bankası Türkiye Ankara Merkez Ofisi, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü, Kanyon AVM, Roche Genel Müdürlüğü, Sev Yayıncılık, TÜKÇEV Ankara, UTİKAD Merkez, Vodafone Maslak. Yeşil Ofis olma sürecindeki bazı kurumlar ise: Eczacıbaşı, Fritolay, Pepsico Merkez, Tchibo Genel Müdürlüğü, TEGV, sahibinden.com ve daha niceleri.

Programa başvurmak ve detaylı bilgi edinmek için yesilofis@wwf.org.tr adresiyle iletişime geçebilirsiniz.