AnasayfaSürdürülebilir Kalkınma

10. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu

10. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) 2015 yılında uluslararası ve ulusal boyutta sıkça tartışılan sürdürülebilirlik kavramı üzerine 10. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu’nu 19 Şubat 2016 tarihinde Ankara TEPAV konferans salonunda düzenliyor.

TEPAV tarafından düzenlenecek sempozyum, her yıl düzenlenen sempozyum serisinin onuncusu olma özelliğini taşıyor. Bu yılki sempozyumun teması “İktisat, çevre ve Toplum Üçgeninde Karar Vermek” olarak belirlendi ve böylece sürdürülebilirlik tartışması bağlamında kalkınma ve yönetişim alanlarının farklı boyutları da sempozyumda yer alarak uzman görüşleriyle masaya yatırılacak.

Konferansın açılış konuşması TEPAV İcra Direktörü Güven Sak tarafından saat 10:00’da yapılacak. Sak’ın konuşmasının ardından İktisat, Çevre ve Toplum Çelişkisi başlığı altında Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fikret Adaman, İktisat-Ekoloji ilişkisi üzerine değerlendirmelerde bulunacak. Ayrıca Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayda Eraydın değişen planlama stratejilerini dinleyicilerle paylaşacak. Konferansın saat 13:30’da başlayacak ikinci oturumu sürdürülebilirlik değerlendirmesi uygulamaları bağlamında Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İngiltere örnekleriyle devam edecek. Bu bölümde Liverpool Üniversitesi’nden Prof. Dr. Thomas Fisher Birleşik Krallık deneyimini anlatacak. Konferasın son oturumunda ise Çevre Mühendisi Baran Bozoğlu, Türkiye’deki ÇED üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

Genel olarak sempozyumda iktisat, çevre ve toplum arasında yaşanan uyuşmazlıklar üzerine bir bakış açısı sunulması hedefleniyor. Bunun yanı sıra, küresel sürdürülebilirlik gündemin tutarlılığı, sürdürülebilirlik değerlendirilmesinin yöntemleri ve Türkiye’deki ÇED uygulamasının sorunları da konferansta tartışılacak diğer önemli konuları oluşturuyor.

Konferans programına ulaşmak için tıklayınız.