AnasayfaEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

2. Bioçeşitlilik Proje Yarışması için Başvular Başladı

2. Bioçeşitlilik Proje Yarışması için Başvular Başladı

Dünyanın en büyük yapı malzemeleri şirketlerinden biri olan HeidelbergCement,  Türkiye’deki iştiraki Akçansa ile  Uluslararası Bioçeşitlilik Proje Yarışması düzenliyor.

Yarışmanının Türkiye ayağını Akçansa ile yürütecek olan HeidelbergCement, dünya çapında faaliyet gösterdiği ülkelerde maden sahalarındaki bioçeşitlilik, farkındalık, sürdürülebilik, ve flora çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla “Quarry Life Award’’ isimli  Uluslararası Bioçeşitlilik Proje Yarışması düzenliyor.

İlki 2011 yılında düzenlenmiş olan uluslararası yarışmaya 22 ülke ve 69 taş ocağı katılım gösterirken; Türkiye’de üç maden sahası projeye uygulama alanı sunuyor. Yarışmada derece alan araştırmacılara ulusal elemede birinciye 5.000 Euro,  ikinciye 3.000 Euro üçüncüye ise 1.500 Euro nakit para ödülü, uluslararası elemedeyse beş farklı kategoride 10.000 Euro ya kadar para ödülü ile destekleniyor. En iyi projeye ise bunların dışında 30.000 Euro tutarındaki büyük ödülü kazanma fırsatını yakalıyor.

Elemeyi geçen projeler bloglarını oluşturuyor ve proje ile elde ettikleri sonuçları aşama aşama takipçileriyle paylaşma imkanı buluyor. Her yaştan öğrenci, akademisyen ve araştırmacılara yönelik düzenlenen uluslararası yarışmaya katılım için proje özetlerinin en geç 1 Mart 2016 tarihine kadar tr.quarrylifeaward.com  adresine teslim edilmesi gerekiyor.

Proje takvimine göre her ülkedeki en iyi beş proje teklifi belirli kriterler ile değerlendirildikten sonra 2016 yılının Nisan ve Eylül aylarında  küçük çaplı araştırma/eğitim ve teşvik ile düzenlenmesi öngörülüyor. Kazananların nihai rapor ile 2016 sonbaharında açıklanması planlanıyor.