AnasayfaEkolojiGenç

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi!

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi!

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, iklim değişikliğini durdurmak için başlattığı gençlik kampanyası çalışmalarıyla Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

Parlamenter temsilcisi Freddy Andre Oevstegaard, bir medya kuruluşu olan VG’ye: “Greta’yı aday gösterdik çünkü iklim tehditleri, savaşların en önemli nedenlerden biri olabilir. Thunberg’in başlattığı hareketin barışa olan katkısı çok büyük.” ifadelerini kullandı.

Thunberg, geçtiğimiz aralık ayında Polonya’da düzenlenen BM İklim Değişikliği Konferansı’nda milletvekilleri ve hükûmet organlarına seslenmişti. Ayrıca Davos’ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu toplantısında ise “Evimiz yanıyormuş gibi hareket etmeliyiz çünkü olan bu!” açıklamasıyla tüm dünyanın dikkatini üzerine toplamıştı.

TIME Dergisi’nde yayımlanan “2018’in En Etkili Gençleri” listesine adını yazdıran aktivist, dünya çapında yüzlerce öğrenciye de ilham kaynağı oldu. #FridaysForFuture hareketinin bir parçası olarak dünya genelinde binlerce genç, değişim için yürümek amacıyla 15 Mart Cuma günü okula gitmedi. Sosyal medya platformu Twitter’da ise neredeyse 100 ülke kampanyaya katılım gösterdi.

Guardian Gazetesi ile röportaj gerçekleştiren Thunberg: “İnsanların geleceği için ayağa kalkacaklarını düşünüyorum. Sanırım bu sadece bir başlangıç.” ifadelerini kullandı.

Kaynak