AnasayfaKalkınma

Cumhuriyet’in 100. yılında İstanbul Maratonu, ‘Yüzyılın Koşusu’ temasıyla koşulacak

Cumhuriyet’in 100. yılında İstanbul Maratonu, ‘Yüzyılın Koşusu’ temasıyla koşulacak

Cumhuriyet’in 100. yılında İstanbul Maratonu, ‘Yüzyılın Koşusu’ temasıyla koşulacak

45.’si düzenlenecek, Türkiye’nin en eski ve en büyük koşu organizasyonu olan İstanbul Maratonu’nu 5 Kasım tarihinde gerçekleşecek. Maraton, ’Yüzyılın Koşusu’ temasıyla koşulacak,  yeni isim sponsoru ise İş Bankası oldu.

Türkiye İş Bankası, tarihi Cumhuriyet ve bankanın 100. yılını coşkuyla kutlamaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük kitlesel spor etkinliklerinden İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu’na isim sponsoru olarak güç katıyor.

İş Bankası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul arasında imzalanan 2 yıllık iş birliği anlaşması çerçevesinde, dünyada kıtalar arası koşulan tek maraton olarak Asya ve Avrupa’yı sporun gücüyle birleştiren İstanbul Maratonu, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’te ve İş Bankası’nın 100. yılı olan 2024’te “Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu” adını taşıyacak.

Her yıl nisanda gerçekleştirilen İstanbul Yarı Maratonu da gelecek 2 yılda “Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu” olarak Türkiye’den ve dünyadan sporcuları ağırlamaya devam edecek.

100 yaşına basan Cumhuriyetimizin dinamizmine vurgu

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, sunduğu rol modellerle gençlere ilham veren, sağlıklı ve dinamik bir yaşamı temsil eden sporun ve sporcuların yanında olmayı çok kıymetli bulduklarını vurguladı.

Maratonda Yardımseverlik koşusu ile desteklediğiniz Sivil Toplum Kuruluşu adına koşabilir ve bağış toplayabilirsiniz. İhtiyaç Haritası da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul Maratonu’na Yardımseverlik Koşusuyla katılıyor. Proje hedefleri, deprem bölgesindeki eğitim alanlarının kapasitesini, niteliğini geliştirmek ve iyileştirmek olarak belirlendi.

Kaynak: Haberx

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: