AnasayfaKalkınmaEkonomik Kalkınma

2018 İstanbul Kalkınma Diyalogları Başlıyor

2018 İstanbul Kalkınma Diyalogları Başlıyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TRT World tarafından düzenlenen İstanbul Kalkınma Diyalogları (IDD), 3-4 Nisan 2018 tarihleri arasında Şişli Marriott Hotel’de gerçekleştirilecek.

Bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Kalkınma Diyalogları’nın konusu ise 2018’de Küresel Kalkınmanın Gerçekleri’ üzerine olacak.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin Rio de Janeiro’da doğmasından üç yıl sonra, karbon salınımlarının ortadan kaldırılmasından yoksulluğu kontrol altına almasına kadar dünyanın en iddialı ve en kapsamlı hedefleriyle İstanbul Kalkınma Diyalogları (IDD) dünyaya açılmıştı. IDD, ‘Eşitsizlik Diyalogları’ olarak 2015’te yaptıkları başlangıçtan bu yana siyasete yön verenlerin, iş dünyası liderlerinin ve tasarımcılardan gazetecilere kadar alanında uzman birçok kişinin zamanımızın problemlerini tartıştığı küresel bir kalkınma forumuna dönüştü.

Ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Cihan Sultanoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız gibi pek çok önemli konuşmacı yer alacak.

Ayrıntılı bilgi ve ücretsiz kayıt için tıklayınız.