AnasayfaEğitimGenç

2018 Şeffaflık Yaz Okulu Başvuruları Açıldı!

2018 Şeffaflık Yaz Okulu Başvuruları Açıldı!

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından düzenlenen ve farklı disiplinlerden üniversite öğrencilerinin bir araya geleceği, müfredatı ulusal ve uluslararası uzmanların desteğiyle hazırlanan eğitim programına başvurular açılmıştır.

Şeffaflık Yaz Okulu

Litvanya, Rusya ve Portekiz’de örnekleri bulunan, Türkiye’de ilk defa düzenlenen Şeffaflık Yaz Okulu iyi yönetişim ilkelerini tüm boyutlarıyla ele alarak üniversite öğrencilerinde şeffaflık, hesap verebilirlik ve yolsuzlukla mücadele konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan bir projedir. Bu program ile Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve farklı disiplinlerden 40 üniversite öğrencisine 1 hafta boyunca yolsuzlukla mücadele ilkeleri, hesap verebilirlik, şeffaflık gibi alanlarda dersler ve ders dışı etkinliklere katılma imkanı sunuyor.

Ne Zaman

Program 1-8 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Nerede

2018 Şeffaflık Yaz Okulu, Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü‘nde gerçekleşecektir.

Program

İyi yönetişim ilkeleri ve yolsuzlukla mücadele, yolsuzluk ve insan hakları, etik, özel sektörde uyum politikaları, siyasetin finansmanı, açık veri/açık yönetim, çıkar çatışması, araştırmacı gazetecilik ve şeffaflık, spor ve yolsuzluk gibi konularda eğitim seminerleri düzenlenecek. Seminerlerin yanı sıra film gösterimleri, söyleşiler, kültür gezileri gibi etkinlikler de programda yer alacak.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak