AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaAR-GE

5. TechAnkara Proje Pazarı Düzenlendi

5. TechAnkara Proje Pazarı Düzenlendi

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ATO Congresium’da bu yıl beşincisi düzenlenen Tech Ankara Proje Pazarı 24 Aralık’da ziyaretçilerle buluştu. Açılışında Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın da katıldığı TechAnkara Proje Pazarı elektronikten kimyaya, çevreden savunmaya, yazılımdan sağlık teknolojilerine yaklaşık yüz proje ev sahipliği yaptı.

TechAnkara, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2011 yılında uygulanmaya başlanan Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı’ kapsamında desteklenen “Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Potansiyelinin Tespit Edilmesi, Tanıtılması ve Harekete Geçirilmesi Projesi ile ortaya çıkmıştır. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) koordinasyonunda yürütülen 12 aylık projenin ortaklar arasında Bilkent Cyberpark, Ankara Üniversitesi Teknokent, Gazi Teknopark, ODTÜ Teknokent, Hacettepe Teknokent ve Ankara Sanayi Odası bulunuyor.

Proje kapsamında, başta Ankara firmaları, üniversiteleri, teknokentleri ve Ar-Ge merkezleri olmak üzere bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren tüm paydaşlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonun arttırılması ve Ankara için bir vizyon, temsil ve diyalog oluşturulması hedeflendi. Ayrıca, etkinlik sayesinde kamu destekleriyle veya kişisel girişimlerle Ankara’da hayata geçen projeler yatırımcıların ilgisine sunulmakta, oluşan işbirlikleri ile projelerin sürdürülebilir bir boyut kazanması sağlanmaktadır.

Ankara’yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak vizyonuyla hareket eden Ankara Kalkınma Ajansı, 2011-2013 yılları arasında “Yenilikçi Ankara Proje Pazarı” adıyla düzenlediği etkinliği 2014 yılından bu yana “Tech Ankara Proje Pazarı” adıyla gerçekleştirmektedir. TechAnkara Proje Pazarı ile Ankara’nın yenilikçi projelerin ticarileşmesi için adımlar atılarak; proje sahipleri yatırımcılar ile iş çevreleri ile bir araya gelmektedir.

TechAnkara Proje Pazarı’nda sunulan projelerin listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.