AnasayfaEkoloji, İklim-Kırsal KalkınmaTarım

Doğa Dostu Kent Bahçeleri

Doğa Dostu Kent Bahçeleri

Buğday Derneği dört devlet üniversitesinde Doğa Dostu Kent Bahçeleri yaratmak üzere kolları sıvadı.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, 1 Mart 2015’te düzenlenen Antalya Maratonu Runatolia’da toplanan bağışları 4 devlet üniversitesinde bostan oluşturma projesine yatırdı. Kampüs bostanları; Çukurova Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla, Mersin Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) kuruldu. Her birinde üretimde başarı elde edildi.

Tüketici değil, türetici olmaya davet eden bostan projesi, öğrencilerin çevre bilincini ve bilgisini de artırmaya da yarıyor. Ayrıca, sosyalleşmek ve bir araya gelmek için de kullanılıyor. Bu kapsamda ayrıca; film gösterimleri, söyleşiler ve etkinlikler yapılıyor.

Toplamda 20 üniversiteye bahçe kurma hedefine doğru adım adım ilerleniyor. Bu doğrultuda, 15 Kasım 2015’te Doğa Dostu Kent Bahçeleri-Tohumlar Kampüse Projesi için koşulan Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda 299 bağışçının katkıları da projeye aktarıldı. Söz konusu bütçeyle 4 yeni üniversite: Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi kampüs bostanlarına kavuştu.

Projenin uzun vadedeki hedefi ise bu bahçelerin, kampüslerden mahallelere de yayılması.