AnasayfaKadınAfetler

850.000’den fazla Suriyeli ve Türk çocuk deprem nedeniyle yerinden oldu

850.000’den fazla Suriyeli ve Türk çocuk deprem nedeniyle yerinden oldu

 

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan’ın açıklamasına göre deprem nedeniyle evlerinden olan aileler son dört haftayı sadece hayatta kalmaya odaklanarak geçirmek durumunda kaldılar.

Khan, “Ailelerin hayatlarını yeniden inşa etmeye başlamasına yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapmanın, çocuklara psikososyal destek sağlamanın, onları mümkün olan en kısa sürede tekrar öğrenmeye teşvik etmenin ve kaosun ortasında bir miktar istikrar sağlamanın” şu süreçte fazlasıyla kritik olduğunu söyledi.

Aynı zamanda, BM Nüfus Fonu (UNFPA), depremden etkilenen bölgelerdeki 356.000 hamile kadının özellikle de önümüzdeki haftalarda doğum yapması beklendiği ve  tahmini 38.800 kadının durumunun kritik olmaya devam ettiğini bildirdi.

UNFPA, yüzlerce hastane ve kliniğin hasar gördüğünü ya da yıkıldığını ve binlerce kadın ve kız çocuğunun aşırı kalabalık yerlerde, donma derecesindeki hava koşullarındaki derme çatma kamplarda yaşadığını belirtti. Acil finansman ile binlerce kadını hamilelikleri sırasında sağlıklı tutmak, bebeklerini güvenli bir şekilde doğurmalarını ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı savunmasız kadınları ve kız çocuklarını korumanın anahtarı olduğunu ifade etti.

Kaynak: UN Nations

Görsel: Unicef-Aaraf Watad

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: