AnasayfaEkolojiSürdürülebilir Kalkınma

UNDP ve İhtiyaç Haritası iş birliği, “Yeşil Büyüme 2023 Sürdürülebilirlik Almanağı”nda yer aldı

UNDP ve İhtiyaç Haritası iş birliği, “Yeşil Büyüme 2023 Sürdürülebilirlik Almanağı”nda yer aldı

Yeşil Büyüme, sürdürülebilirlik alanındaki bütünlük eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunmak için 2023 yılının sürdürülebilirlik özelinde hikayesini “Yeşil Büyüme 2023 Sürdürülebilirlik Almanağı” başlığı altında aktarıyor. Hazırlanan bu çalışma, 2023 yılında yaşananları bütüncül bir bakış açısıyla ele almayı ve sürdürülebilirlik kavramını derinlemesine incelemeyi amaçlıyor. Çalışma, UNDP ve İhtiyaç Haritası’nın 6 Şubat depremleri sonrasındaki iş birliğine de yer veriyor.

Almanak’ta UNDP’nin 6 Şubat 2023’te meydana gelen bir dizi yıkıcı depremin ardından depremden etkilenen bölgelerde gerçekleştirdiği çalışmalara detaylıca yer veriliyor. UNDP’nin afet dayanıklılığını artırmak için kapsamlı çalışmalara odaklandığı, yürüttüğü birçok projeye deprem bölgesi illerini de katarak kimseyi geride bırakmadan geleceği inşa etme çabalarını hızlandırdığı belirtiliyor. Depremden etkilenen bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan toparlanmasına, etkilenen illerdeki kamu kurumlarına, belediyelere ve yerel sivil toplum kuruluşlarına yardım sağlayarak destek olduğu ifade ediliyor.

Almanak’ta özet olarak yer verilen iş birliğini birlikte detaylarıyla yeniden hatırlayalım:

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) sağladığı içme suyu, atıksu ve katı atık altyapısıyla donatılmış, örnek çevre dostu model olarak tasarlanan, 1.500 depremzedeyi barındıracak “İhtiyaç Haritası Konteyner Yaşam Alanı” Temmuz’da Hatay’da açıldı. Depremde ağır yıkıma uğrayan Antakya kenti yakınlarındaki Hatay Expo sitesi civarında kurulan yaşam alanı, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından İhtiyaç Haritası’nın onlarca insani yardım derneği ve özel sektör aktöründen ayni yardımların alınmasını koordine ederek inşa ettiği iki geçici yerleşim alanından birini oluşturuyor.

İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı ve UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat:

“Depremlerin neden olduğu tarifsiz acılar, ailesini, dostlarını, evlerini ve geçim kaynaklarını yitiren milyonlarca insan için yaşamlarının en önemli gerçekliğini oluşturuyor. UNDP ile kurduğumuz ortaklık kapsamında, yüzlerce aileye daimi konutlarına taşınıncaya kadar insana yakışır yaşam koşulları sağlayarak acılarını bir nebze hafifletmeyi umuyoruz.”

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton:

“UNDP olarak, İhtiyaç Haritası ile birlikte çalışarak afet sonrasında çok ihtiyaç duyulan geçici barınmayı sağlayabildiğimiz için gurur duyuyoruz. Amacımız, çevre kirliliğinin daha fazla artmasını önleyerek yerleşim alanlarını olabildiğince yaşanır yerler haline getirmek.”

UNDP ve İhtiyaç Haritası iş birliklerinden biri de “RRDC – Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi”

Deprem bölgesindeki 11 ilin ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplum alanlarında yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlamak için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye, Gaziantep Ticaret Odası, Adana Ticaret Odası ve İhtiyaç Haritası’nca hayata geçirilen RRDC – Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi Adana’da tanıtıldı. Proje kapsamında; deprem bölgesindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlamanın yanında, bölgedeki işletme ve kurumların hibe, çalışma alanı, eğitim, iş birliği ve uygun finansmana erişim konularında desteklenmesi planlanıyor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: