AnasayfaGöç ve Mültecilerİnsani Yardım

UNICEF’in desteklerinden Kilis’te 20 bin mülteci yararlandı

UNICEF’in desteklerinden Kilis’te 20 bin mülteci yararlandı

Suriye sınırına birkaç kilometre mesafede bulunan Kilis’te yaşayan 120 bin Suriyeli mevcut.  Buradaki mültecilerin büyük bölümünü Halep’ten gelenlerle sınırın hemen öte tarafındaki çiftçiler oluşturuyor.

Ecard4 - © UNICEF_Turkey2017Lorch

UNICEF, Danimarka Mülteci Konseyi işbirliğiyle ve Avrupa Birliği’nin Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları (ECHO) Biriminin finansal desteğiyle Kilis’te güç durumdaki 3 bin 670 mülteci aileye destek sağladı. Ailelerin ihtiyaçları farklılık gösterdiğinden UNICEF tarafından sağlanan bu yardımlar önceden nakit transferi yapılmış olan kartlarla gerçekleştirildi. Böylece aileler daha önceden belirlenmiş 20 mağazadan kendi önceliklerine göre alışveriş yapabildiler. Yardımdan yararlananların en fazla rağbet ettikleri ise kışlık giysi, battaniye, kömür ve evde yemek pişirmek için tüp gaz oldu.

Sağlanan yardımın parasal karşılığı ailedeki kişi sayısına göre farklılık gösteriyor. Örneğin dört kişilik bir aile için 500 TL’den, sekiz kişilik bir aile için 900 TL’ye kadar değişebiliyor. UNICEF’in desteklediği para kartlardan bu kış Kilis’te yaklaşık 20 bin Suriyeli mülteci yararlandı.