AnasayfaAfetler

Afetlere Hazırlık Alanında Çalışan Kuruluşlar Afetlere Hazır Mı?

Afetlere Hazırlık Alanında Çalışan Kuruluşlar Afetlere Hazır Mı?

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP), afet ve acil durum alanında çalışan kuruluşların afet ve acil durum hazırlığı açısından durumlarını saptamak için yürüttüğü anketin sonuçlarını açıkladı.  

SİTAP, afet risklerinin azaltılmasına ve afet müdahale çalışmalarının verimliliğinin arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 28 Ağustos – 26 Ekim 2015 tarihleri arasında afet ve acil durum alanında çalışan kurumlara uyguladığı web tabanlı anketin sonuçlarını açıkladı.

Çıkan sonuçlara göre, sivil toplum kuruluşlarının (STK) sadece üçte birinden daha azı, büyük bir afet sonrası kuruluş amaçları doğrultusunda başkalarına yardım için hazır durumdalar. Araştırmaya katılan 47 kuruluşun çoğu risk analizi ve planlama konusunda desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtirken, farklı tehlikelere örnek olarak sadece deprem ve yangını veriyorlar.

%76.61’ini STK’lar, %14.88’ini yerel kuruluşların oluşturduğu ankete katılan kuruluşların %63.89’u risk azaltma aşamasıyla ilgili çalışmalarını yürütüyor.

çalışma alanı afet aşaması

Bu kuruluşların sadece %30.4’ü kuruluşun kendi afet risklerinin azaltılması ve müdahale planlamasını yürütmesi amacıyla sürekliliği olan bir ‘afet ve acil durum ekibi’ oluşturmuştur.

müdaheleekibi

%23.40’ı ise afet risklerinin azaltılması ve müdahale planlaması açısından ‘farklı tehlikeleri’ dikkate almıştır.

farklı tehlikeleri dikkate alma

Raporun tamamına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.