AnasayfaEğitimGöç ve Mülteciler

Almanya ve Türkiye’den gençlere yönelik oyun geliştirme atölyesi

Almanya ve Türkiye’den gençlere yönelik oyun geliştirme atölyesi

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya tarafından, Planpolitik ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi işbirliği ile ortaya konan, “Global Playgrounds – Game Design on Migration and Integration (Göç ve Entegrasyon Üzerine Oyun Tasarımı)” isimli proje kapsamında atölye çalışması düzenleniyor. 24 -30 Ekim 2016 tarihleri arasında Brandenburg ve Berlin’de gerçekleşecek atölye çalışmasına 16-22 yaş aralığında bulunan 24 genç kabul edilecek. Son başvuru tarihi ise 9 Eylül 2016.

Oyun Tasarım Projesi, genç mültecilerin entegrasyonu için Türkiye ve Almanya’dan 24 genci, birlikte oyun (kutu oyunu, kart oyunu, simülasyon, rol oyunu vb.) geliştirmeleri amacıyla, atölye çalışmasına davet ediyor. Çalışmada karşılıklı olarak deneyimler paylaşılıp birlikte oyun metotları geliştirilecek. Geliştirilen metotların, gündelik yaşama aktarılıp yerel halk ve mültecilerin beraber kullanıp şekillendirebileceği bir niteliğe sahip olması amaçlanıyor.

Atölye çalışmasında, oyun geliştirme ve tasarımına yönelik, oyun geliştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiği, cazip ve anlaşılır materyallerin ne şekilde tasarlanabileceği , hangi oyun fikirlerin takip edilmesinin istendiği vb. gibi sorulara verilebilecek cevaplar ve çözüm önerileri ele alınacak. Almanya ve Türkiye’den tecrübeli eğitmenler tarafından yönetilecek atölye çalışmasında gruplar, kendi oyunlarını geliştirdikten sonra test ederek yönergeleri tecrübe etme imkanı bulacaklar.

Atölyenin gerçekleştirileceği Brandeburg’taki Brück kentinde geliştirilen oyunlar, Berlin’de mültecilerle beraber oynanacak. Birlikte ve birbirinden öğrenme imkanı sunan proje ile çeşitlilik arz eden toplumlardaki birlikteliği iyileştiren fikirleri, somut adımlara dönüştürmek hedefleniyor.

Kimler Katılabilir?

  • 16 ila 22 yaşlar arasında olan
  • Kendi ülkendeki genç mültecilerin durumuyla ilgilenen ve başka gençlerle bu konuda paylaşımda bulunmak isteyen
  • Almanya ve Türkiye’deki göç ve entegrasyon konularını ele alan ve daha sonra iki ülkede uygulanacak olan, Almanya ve Türkiye’den yaratıcı kişiliklere sahip gençlerin olduğu bir grupta oyunlar geliştirmek isteyen
  • Almanya ve Türkiye arasındaki kültürel değişimle ilgilenen

Almanya’dan yapılacak başvurular için:

Lütfen doldurulmuş başvuru formunu 9 Eylül 2016 tarihine kadar Jan-Hinrich Wagner’e gönder: globalplaygrounds@planpolitik.de

Türkiye’den yapılacak başvurular için:

Lütfen doldurulmuş başvuru formunu 9 Eylül 2016 tarihine kadar Emrah Gürsel’e gönder: emrah.gursel@bilgi.edu.tr

Detaylı bilgi için tıklayınız