AnasayfaEğitimTeknoloji

Artık robot Sophia’nın çocuklara kod yazmayı öğretecek bir kız kardeşi var!

Artık robot Sophia’nın çocuklara kod yazmayı öğretecek bir kız kardeşi var!

Geçtiğimiz yıl insansı robot Sophia’yı yapan şirket Hanson Robotics, 35 santimetrelik yeni yapay zeka projesini tanıttı. Küçük Sophia, çocuklara yapay zeka, kodlama ve STEM becerilerini öğretirken onlar için eğlenceli bir oyun arkadaşı olacak. Ayrıca sohbetlere katılabilecek olan robot, çocukların yüzlerini hatırlayabilecek. Küçük Sophia ile şirket, çocukların etkileşim içinde bulundukları bir ortamda bilim hakkında eğlenceli ve güvenli bilgiler edinebilmelerini amaçlıyor.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için tasarlanan Küçük Sophia, hikaye anlatma yoluyla çocukların STEM konularını ve kodlamayı öğrenmelerini sağlıyor. Çocuklar, robotu belirli programlama dilleri sayesinde hackleyip bilgisayarda bulunan daha ileri derslere erişebileceker ve Raspberry Pi arayüzü ile çalışma mekanizmalarını daha rahat anlayacaklar.

Bağlantı kurmak için ebeveynlerin tek yapması gereken şey ise Küçük Sophia uygulamasını indirmek olacak. Daha sonra robotu aktif hale getirip akıllı telefon veya tabletten açılabilen uygulaması sayesinde Küçük Sophia’ya bağlanabilecekler. Küçük Sophia uygulaması, çocuklar için olan kodlama akademisine veya yapay zeka oyunları da dahil olmak üzere farklı derslere erişim imkanı sağlayacak. Hatta çocuklarla birlikte selfie çekilebilmesini mümkün kılan bir özelliği bile bulunuyor.

Hanson Robotics Limited Şirketi’nin CEO’su Jeanne Lim: “Küçük Sophia’yı halka duyurmaktan ve STEM, kodlama, yapay zeka gibi önemli konularda genç kızlarımıza eğlenceli bir şekilde fırsatlar yaratmaktan heyecan duyuyoruz.” açıklamalarında bulundu.  

Kaynak