AnasayfaEkolojiGeri Dönüşüm

Ofisinizi sadece beş adımda daha sürdürülebilir bir hale getirebilirsiniz!

Ofisinizi sadece beş adımda daha sürdürülebilir bir hale getirebilirsiniz!

Yeşil olmak aslında çok kolay…

Tüm hızıyla devam eden küresel sürdürülebilirlik hareketi sayesinde hepimiz daha yeşil bir gelecek yaratmak adına günlük alışkanlıklarımızı değiştirecek yollar arıyoruz. Plastik pipet kullanımını bitiren işletmelerden tutun bez çantaları kullanmaya başlamamıza kadar ufak değişimlerin büyük etkiler yaratması için elimizden geleni yapıyoruz.

İşte ofislerimizde çevre dostu yaşam tarzını benimseyebilmemiz için birkaç ipucu:

1- Plastikler

Geri dönüşümün aslında bir mecburiyet olduğuna dair farkındalık yaratabiliriz. Plastikle başlayalım. Peki bu konuda ne yapabiliriz? Ofislerimizdeki tek kullanımlık plastik poşetler ve plastik ambalajlardan kaçınmanın ötesinde kullandığınız plastiklerin doğru şekilde geri dönüştürülmesini sağlayabiliriz.

En iyi geri dönüşüm seçeneklerini araştırıp bunu patronunuza ya da ekibinize önerebilirsiniz. Tek kullanımlık plastikle olan bu savaşta daha fazlasını yapmak isterseniz, tekrar kullanabilir ambalajlar tasarlayan veya geri dönüşüme yönelik çalışmalar yapan şirketleri destekleyebilirsiniz.

2- Aydınlatmaları değiştirmek 

Ofisinizdeki aydınlatma durumundan çok fazla şikayet etmiyor olmanız tasarruflu ve çevre dostu önerilerde bulunamayacağınız anlamına gelmiyor.

Kullanmadığınız zamanlarda ışıkları söndürün gibi ufak uyarıları açma-kapama düğmelerinin yanına asabilirsiniz ya da tüm standart ampulleri LED olanlar ile değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Sadece aynı miktarda ışık elde etmekle kalmazsınız, aynı zamanda %80 daha az enerji tüketmiş olursunuz. Ayrıca toksik elementleri içermedikleri için eskilerine oranla çok daha uzun ömürlüdürler. Hatta ofisinizi yenileniyor ya da taşıyorsanız doğal güneş ışığını yansıtacak açık bir renk ile boyamayı önerebilirsiniz. Ofisiniz, gün boyunca daha az aydınlatmaya ihtiyaç duyarken doğal ışık sayesinde herkesin daha iyi hissetmesine ve çalışanların daha iyi bir uyku düzeni oluşturmasına yardımcı olabilirsiniz.

3- Profesyonel bir şekilde yazdırmak

Akıllı ışıklara geçiyorsanız, neden akıllı baskıya da geçmiyorsunuz?

WorkForce Enterprise gibi akıllı yazıcılar, lazer yazıcılardan %87 daha az enerji harcıyorlar ayrıca ciddi oranda azaltılmış karbondioksit emisyonları, daha az atık depolama alanı ve yüksek elektrik maliyetlerine karşı sağladıkları tasarruf sayesinde hem cüzdanlarımız hem de çevremiz için oldukça idealler. Geri dönüştürülmüş kağıt almayı da unutmayın.

4- Fark yaratan ürünler kullanmak

Mutfak ve banyolar, iş yerindeki diğer alanlardan daha fazla bir şekilde kullanılır bu yüzden çevreye de kendinize de en iyisini sağlamak için bu alanlarda kullanılan ürünlerin çevre dostu olmasını destekleyin.

Büyük bir değişiklik gibi görünmese de teorik olarak, tuvalet rulolarının kaç kez değiştirildiğini, bulaşık makinesinin kaç kez kullanıldığını veya lavabodaki bardakların her gün yıkandığını düşünürsek çevre dostu ürünlerin en iyisi olduğunu kolayca fark edebiliriz.

5- Kendi alanınızı yeniden düzenlemek

Ofisinizin çevre dostu bir bekleme alanı var mı?

İhtiyaç duymadığınız mobilyaları bağışlayarak başlayabilirsiniz. Geniş alanlardaki bölgelerinizi canlandırmak için iç mekan bitkileri ekleyebilirsiniz. İç mekanlarınız için ise yılan yastığı, yelken çiçeği ve kaktüs gibi bitkileri tercih edilebilirsiniz. Bu bitkiler kirli havayı filtreleyerek soluduğumuz havayı temizlerler ve ruhsal sağlığınız için oldukça pozitif etkiye sahiptirler.

Kaynak