AnasayfaEkonomik Kalkınma

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 32. Yıllık Toplantısı 12 yılın ardından ilk kez Orta Asya’da gerçekleşiyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 32. Yıllık Toplantısı 12 yılın ardından ilk kez Orta Asya’da gerçekleşiyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 32. Yıllık Toplantısı 12 yılın ardından ilk kez Orta Asya’da gerçekleşiyor.

EBRD 32. Yıllık Toplantısı ve İş Forumu “Dayanıklılığa Yatırım” başlığı altında 16-18 Mayıs arasında Özbekistan’ın Semerkant şehrinde gerçekleşiyor. Bu etkinlikte hissedarların, Banka’nın bölgelerini destekleme kapasitesi hakkında önemli kararlar alması bekleniyor.

Orta Asya’da gerçekleşen en büyük etkinliklerden biri olan bu toplantı, 2011’den bu yana ilk kez Banka’nın bölgeye dönüşünü temsil ediyor.

16 Mayıs’ta başlayan üç günlük toplantı, dünyanın dört bir yanından hükümet yetkililerini, finans ve şirket yöneticilerini, girişimcileri, sivil toplumu ve medyayı bir araya getiriyor.

Savaş döneminde enerji ve gıda güvenliğini sağlama, altyapıyı eski haline getirme, ticaret finansmanı sağlama ve özel sektörle çalışma bağlamında Ukrayna’ya verdiği desteği artırma Banka’nın gündeme alacağı konulardan bazıları.Tartışma konuları arasında bulunan diğer gündemler ise: enerji güvenliği ve yenilenebilir enerji; Ukrayna’daki savaşın neden olduğu kısa ve uzun vadeli zorluklar; gelişmekte olan pazarlarda dijitalleşme; ve finansal katılım.

Etkinlik boyunca gerçekleşen panelleri EBRD’nin sosyal medya hesaplarından çevrimiçi olarak takip edebilirsiniz.

 

Kaynak: EBRD Official Web Site

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: