AnasayfaEkonomik Kalkınma

Hayata Karışan Kadınlar Platformu’nda ikinci dönemin birincisi belli oldu

Hayata Karışan Kadınlar Platformu’nda ikinci dönemin birincisi belli oldu

Her yaştan, her eğitim seviyesinden kadının, ücretsiz eğitimlerle ve alanında uzman mentor ve eğitmenlerin desteğiyle, fikirlerini geliştirmelerine ve gerçekleştirmelerine katkı sunan, Pernod Ricard ana sponsorluğunda ve IDEMA danışmanlığında hayata geçen Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu’nun ikinci döneminde sona gelindi.

10 Mayıs’ta Maslak Kolektif House’da Final Pitch etkinliği ile platform paydaşları ve mentorlardan oluşan jüri kazanan projeleri belirledi. Son değerlendirmeye kalan 8 grup projelerini jüriye sundu.

Doğada birlikte öğrenmeyi hedefleyen, dezavantajlı gruplardan çocukları da kapsayarak bir orman okulu yaratma projesi olan “Hepimiz Doğayız” başlangıç fonunu almaya hak kazandı.

Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu mentorları ha:ar ekibinden Hande Şekerciler ve Arda Yalkın, Prof. Dr. Itır Erhart, Nilay Örnek ve Serdar Kuzuloğlu, IDEMA’dan Sait Beyazyürek ve Galata Business Angels’dan Ata Uzunhasan, Commencis CEO’su Fırat İşbecer, Yemeksepeti kurucusu, Gen Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, EKA Global Kurucusu, Robert Kolej Mezunlar Derneği Başkanı Arif Akdağ ve Simya-212 VC General Partner’ı Selma Bahçıvanoğlu ile İhtiyaç Haritası İcra Kurulu Üyesi Evren Aydoğan jüride yer aldı.

Katılımcıların 6 ay boyunca ücretsiz eğitimlerle, mentorluklarla, Bootcamp ile geçirdikleri fikir geliştirme ve projelendirme süreci sonrasında, Final Pitch gününde projelerini jüriye sunma şansı kazanan 8 grup arasında Hepimiz Doğayız, Bi’Tıkla, 65 Hayata Artı Kat, Air Archive,Tenceren, Next Gen Care, Renewed Story ve Nunu yer aldı.

İkinci döneminin kazanan projesi Hepimiz Doğayız dışında sanatı AR ile buluşturan “Air Archive” projesi, platformun Kültür, Sanat & Eğlence modülü mentorları Hande Şekerciler ve Arda Yalkın tarafından ofis, teknik ekipman, yazılım, işbirliği ve eğitim desteği alacak. Yeni nesil ebeveynliği başka bir boyuta taşıyacak “Next Gen Care” projesi ise platform paydaşı Galata Business Angels üyelerinden girişimci Fırat İşbecer tarafından desteklenecek.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: